Boncuk-Deri Örgü Bileklik Yapımı

 


Değişik Bileklik Yapımı
Boncuk ve Deri İple Örgü Bileklik Modeli Yapımı

Bu yaz renkli deri iplerle örülmüş veya sadece boncuk, metal süsler geçirilerek yapılan deri bileklikler çok revaçta. Adeta kollarda deri bileklik ve bilezik modası esmekte. Ben de bu elişi bilekliklerine katkım olsun diyerek bir deri ipe aralara boncuk geçirilerek örülen bileklik modelinin yapılışını anlatacağım.


Örgü örmek son yapılan araştırmalara göre insanı dinlendiren bir elişi olduğu ortaya çıkmış. Şimdi deri bileklikle boncuklarla örerek bileklik yapımına başlayalım;

Gerekli malzemeler; istediğiniz renkte deri ip, küçük metal veya tahta boncuklar.

Bilekliğin ölçüsünü mezura ile ölçün. Bilekliği 15 cm yapacaksınız. Bağlamalar ve kalın düğüm atışlarıyla bu 20 – 25 cm çıkar.
Uzun deri ipliği 4 defa 25 cm olarak kat yaparak dolayın. İki dolama ipi başta serbest bırakarak diğer iki tanesini sabitlemek için dolayarak düğüm atın.Serbest bıraktığınız 2 ipin etrafına dolayarak düğümü atacaksınız. Resimdeki gibi..

Şimdi deri bilekliğiniz baş tarafı düğümlü sabitlenmiş bir şekilde 4 tane ip sarkacak şekle geldi. Bu 4 ipten bir tanesine boncukları geçirin. Diğer üç ipi örmek için kullanacaksınız.

Geçirmiş olduğunuz her boncuktan sonra deri iple resimdeki şekilde bağlama yapacaksınız. Bu şekilde bağlayarak değişik örme tekniği ile deri ipli boncuklu örme bilekliğinizi bitireceksiniz. Son olarak bilekliğin bitiminde bütün iplerle düğüm atacaksınız. Bilekliğiniz hazır oldu.

Boncuk-Deri Örgü Bileklik Yapımı 4.5 5 Unknown Boncuk ve Deri İple Örgü Bileklik Modeli Yapımı Bu yaz renkli deri iplerle örülmüş veya sadece boncuk, metal süsler geçirilerek yapılan de...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved