Çeşitli Tunik Modelleri

 


Tunik Modelleri
Tunik model olarak kaftan dan esinlenerek yapılmış bir üst giysisidir. Genellikle pantolon ve etek üstüne giyildiği gibi sade mini etek olarak da giyilir. Tuniğin etek boyu dizlere kadar uzandığı için kimi modacılar mini elbise olarak da lanse ediyorlar. Tuniği ister içine bir bluz giyerek ya da tek olarak da giyilebilir. Tuniğin modeli bol olduğundan giyildiğinde kişiye ayrı bir hava verir.

Kimi bayanlarda ince şifondan tunikleri deniz kenarlarında bikinilerinin ve mayoların üzerine giyiyorlar. Bakınız (dekolte tunikler)Aynı tuniği akşam gezmelerinde kalın şık bir takıyla da giyebiliyorlar. Yazın özellikle bol ve rahat oluşundan dolayı tunik giysiler arasında en çok tercih edilen bir giysidir. Uzun kesim olanları ilham aldıkları kaftana benzese de apayrı havaları vardır, tuniklerin.Şimdi sizlerle bayağı tunik modeli paylaşacağız ve modeller üzerinde de biraz yorum yapacağız.Nasıl yapılmış , hangi kumaştan kesilmiş ve süslemeleri hakkında .Hadi başlayalım.. 

1.Resimde görülen tunik pamuklu renkli desenlerden yapılmış günlük giyeme oldukça uygun bir tunik modelidir. Tuniğin yakası çok açık değildir. Yaka kenarlarına süsleme olarak su işi denen süsleme tekniği kullanılmış Su işi fistolar da vardır bilirsiniz. Ama buradaki süslemeleri sizde elinizde kalın pamuklu iplikla yapabilirsiniz.

İşlemeli Tunik Modelleri
2. Resimde, görülen tunik kesime çeşitlilik katarak hareketlilik getirmiş. Gece davetlerinin akşam ve ikindi gezmelerinin modelidir. Ön yaka altından başlayarak ön kısımda tekrar tuniğin kumaşından parça kullanılmış. Bu da tuniği normal tunik modellerinden farklılaştırmış. Tunikte ki yaka süslemelerine gelince harika bir süsleme olmuş. Bu süslemede simli boncuklar kurdeleler nakışlar ve renk renk boncuklar göze çarpıyor. Bu süslemeyi yakanın üzerine değil ayrı kumaş kesilerek gene tuniğin yaka patronuna konularak çizilip kesilmiş parça bu parçaya süslemeler yapılarak tuniğe dikilmiş.
3.Resimde, bu tunik modelinde dikkat ederseniz nakış boncuk süslemesi yok. Tuniğe havayı farklılığı veren tamamen modeldeki tasarım. Kumaş dikdörtgen şeklinde yanlarında dikiş olayı yok, sadece iplerle bağlama olayı var. Tuniğin bütün kumaşta yapılan belli aralıklarla enine kesimi. Tabi ki bu tuniği giyerken içine bir bluz giymeniz gerekir.
4. Resimde, çiçekli kumaşa yaka dekoltesi açık bir tunik kesimi... İster plajda giyersiniz, ister içine bir bustiyerle  tek olarak da giyebilirsiniz. Yaka ve göğüs süslemeleri için zıt renkte kumaş kesilerek süsleme çalışması yapılmış. Bu faklı renkteki kumaşı ister tuniğe önce dikerek süslemeyi yapabilirsiniz. Sarı metal boncuklar, zımba modeli boncuklar ve kemik rendi toprak boncuklar kullanılmış tuniğin işlemesinde.
5. Resimde, aynı 4. resimdeki tunik modeli gibi işlemeler aynı sadece tuniğin kumaşının rengi farklı.
6. Resimde, farklı bir tunik modeli kollar bileklere doğru genişliyor. basen kısmında tuniğin kurdele kemer geçirilmiş bağlandığı zaman tuniği daha dökümlü durduruyor. Renkler turkuazın mavinin ve kahverenginin birleşimi. Tuniğin göğüs ve yaka süslemesi sarj boncuklarla isterseniz sarı iplikle nakış yapabilirsiniz.
7. Resimde, belden büzgülü bir tunik modeli kollar uzun renk siyah ve kol kenarı ve yakalardaki ve etek uçlarında ki süslemelerdeki zıt renkler tuniğe ayrı bir hava vermiş. Bu süslemeleri yassı kare şeffaf boncuklarla yapabilirsiniz.
8. Resimde, İşte farklı kumaşlarla yapılmış tunik. Tuniğin otantik bir havası var. Yaka süslemesi de ayrı bir kumaştan yapılmış tuniğin etek kısmı da ayrı bir kumaştan dikilmiş.
9. Resimde, farklı bir kesim tuniğimiz bu tuniğin çizim şekli kumaşı yuvarlak olarak kesmek ve yaka için oyukluk açmak kol kısmının alt tarafına gelen yan kenarları da içten dikeceksiniz ve tuniğin etek kısmına sonradan farklı kumaştan yapılmış fırfır kumaş ekleyeceksiniz. Yakadaki süslemeler iri taşlardan yapılmıştır.
10 . Resimde, bu tunik te iki kumaş çalşması yapılmış Alttaki tunik daha kısa ve beden kalıbına uygun üstteki tunik ince şifondan yapılmş etek uçlarında değişik kesimlerle tuniğe hareket kazandırmş. Dikkat ederseniz bu tunik modelinde süsleme yok .kumaş kendi süslemesini yapmış.
11. Resimde, bu tunikte taşlar boncuklar yok onun yerine tuniğin kesimi ve tuniğin yapıldığı kumaşın deseni konuşuyor. Tuniğin boyu diz altına kadar iniyor ve daha çok plajlarda mayo ve bikini üzerine giyilecek türden bir tunik modeli çok hoş.


Çeşitli Tunik Modelleri 4.5 5 Unknown Tunik model olarak kaftan dan esinlenerek yapılmış bir üst giysisidir. Genellikle pantolon ve etek üstüne giyildiği gibi sade mini etek o...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved