Fermuardan Bilezik Yapımı

 


 Bilezik Yapımı
Fermuardan Elişi Bileklik veya Bilezik Yapımı

Hiç aklınıza gelir mi bildiğiniz fermuarı bilezik olarak takmak? Başta garipsersiniz ama yapılmış haline baktığınız zaman çok değişik ve güzel başkasında olmayan bir tasarım olduğunu kabul edersiniz. Bazı insanlar kendilerinde olan bir şeyin başkalarında olmasını istemezler zevkleri moda da olsun takı tasarımında olsun.

Yapılışı: Burada 3 tane fermuar kullanılacak. Eğer fermuarın boyu kısa ise 3 tane uzun ise bileğinizi ölçerek 3 uzunluğu karşılıyorsa fermuarın uzunluğu 1 tane de fermuar yeterli olur. Örneğin; bileğinizin genişliği ölçtünüz 16 cm çıktı. 2 tane 17 cm fermuar keseceksiniz. 1 cm fermuar bileziğinizi kapatmak için çıt çıt dikme yeri olacak. 3. 16 cm kestiğiniz fermuarda süslemek için olacak. 

Bilezik Yapımı
Şimdi bileğinizin ölçüsüne göre ve 1-2 cm ek pay bırakarak 2 tane fermuar kesin.Eğer fermuarınız uzunsa kısa ise de uzunluğu fazla ise kesin.

Bu kesmiş olduğunuz 2 tane fermuarı, kapalı şekilde birbirine dikin ve elde gizli dikişle yani diktiğiniz dikiş ipleri gözükmeyecek fermuarları birleştirme yerinde alttan dikeceksiniz. Bu şekilde fermuar bilekliğinizin ana parçası tamamlanacak.

Şimdi sırada 3. parça fermuarınız var bu fermuarın bez kısmını kesin ve atın size lazım olan kısım fermuarın dişliler kısmı. Onlarla süslemeyi yapacaksınız. Resme dikkatli bakın ve fermuarı süslerken ister silikon tabancasıyla yapıştırarak sabitleyin veya isterseniz balık olta iplerinin inceleri makara olarak takı malzemeleri satan dükkanlarda satılıyor. Diğer adı görünmez ip onunla da fermuar süslemesini yapabilirsiniz. Kullanımı dikiş iğnesine takarak dikeceksiniz. Aynı dikiş iplikleri gibi.


Ayrıca - örgü bileklik yapımı, boncuklu deri bileklik yapımı 

Fermuardan Bilezik Yapımı 4.5 5 Unknown Fermuardan Elişi Bileklik veya Bilezik Yapımı Hiç aklınıza gelir mi bildiğiniz fermuarı bilezik olarak takmak? Başta garipsersiniz ama y...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved