Fırfırlı Çanta Yapımı

 


Fırfırlı  Çanta Yapımı
Fırfırlı Çanta Yapımı - Resimli Anlatım

Elbiselere aksesuar olarak dikilen fırfırlar giyime bir hareket getiriyor. Şimdi pamuklu bezden bir çanta yapalım, bunu günlük kullanıma da uygulayabiliriz. Hem şık hem rahat hem de farklı bir model. Kumaş pamuklu olmalı. Seyahate giderken özellikle her şeyinizi koyun.

Yapımı da gayet kolay, kumaş ölçünüz çantanın uzunluğu için (bitmiş hali) 60 cm eni bitmiş hali 45 cm olacak. Dikiş payları için 2 cm pay bırakın. 4 kat fırfır olacak alt alta gelecek şekilde. Her bir fırfır şeridiniz, 2 m olacak büzgü payları ile birlikte. 

Kumaş 1 m eninde 1.50 boyunda olacak. Kumaşınızı ikiye katlayıp dikişi yapacaksınız. Ve fırfırları dikeceksiniz kat kat şeklinde. Fırfırları dikmeden önce fırfır şeritlere elde teyel yaparak ipi çekerek her iki ucundan büzün. Çantanızın enine denk gelecek şekilde ölçü yani 90 cm. Her bir fır fır 2 metre şeritten büzülerek 90 cm'y
e kısalacak. Böyle bu şekilde fırfırları da hazırladıktan sonra , resimde gördüğünüz gibi sırayla dikin. Ve çantanın ağzının büzülme kapatma kısmına geldi. Bunun için ya kumaştan kemerlik yaparsınız eni 1 cm olacak şekilde ya da dikiş malzemeleri satan bujiteriler de pamuklu kordonlar var onlardan takarsınız. Benim tavsiyem pamuklu kordon ipi kullanmanız çantanızı daha modern gösterir.

Son olarak da çantanızı omuza takmak için 2 tane 40 cm uzunluğunda eni 2 cm genişliğinde çantanın saplarını hazırlamak. 


Ölçülere göre 40 cm uzunluk olacaksa siz her iki kenar için dikiş payı 2 er cm bırakın yani etti 44 cm genişliği sapın 2 cm olacaktı. Bunun için 5 m genişliğinde kumaş olacak ikiye katlayıp 1 cm dikiş payı bırakarak dikimi yapacaksınız. Kısaca dikiş paylarıyla beraber çantanın sapları 2 tane 5x44 cm ölçülerinde kumaş şeritler olacak ve sapları da çantanıza dikeceksiniz. Çantanızı mutlu günlerde kullanın. Çantanın kumaş şablonu aşağıdadır.
Fırfırlı  Çanta Yapımı

Fırfırlı Çanta Yapımı 4.5 5 Unknown Fırfırlı Çanta Yapımı - Resimli Anlatım Elbiselere aksesuar olarak dikilen fırfırlar giyime bir hareket getiriyor. Şimdi pamuklu bezden ...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved