Keçeden Örgü Sepet Yapımı

 


Keçeden Sepet Yapımı - Resimli Anlatım
Keçeden El işi Örgü Sepet Yapımı - Resimli Anlatım

Keçe yumuşak bir kumaş türü olduğu için bir obje veya eşyanın üzerinde bu sepet örgüsü yapılacak. Görüntüsü çirkin olan veya sepetiniz olmayabilir bir 5 litrelik pet şişe ile bu keçe çalışması yapılabilir. Pet şişeyi ortadan kesersiniz ve alt taban ölçüsü ile yükseklik ölçüsünü alarak keçeleri kaç cm şeritler halinde keseceğinizi hesap edebilirsiniz.

Ölçüde üstünü öreceğiniz kabın alt taban ölçüsüyle kabın boyu önemlidir. Örneğin alt taban genişliği 15 cm boyda 20 cm olsun. O zaman 5 cm ende 55 cm boyunda keçe şeritler keseceksiniz demektir. Keçe şeritlerin enlerini 5 cm fazla yapmayın, şık durmaz ama boyu kaba göre uzatabilirsiniz.

Sepet örgü yapacağınız objeyi ters çevirin. Taban genişliğine göre bu resimde 3 tane keçe şeriti kesilmiş. 3 tanesini yan yana koyun ve enlemesine tam ters yönde 2. 3 şeriti bu düz koyulan şeritin aralarından geçirin.Bu şekilde taban örümü bitmiş olur.
Şimdi objenin boyunun bitimine kadar şeritleri sarın ve kabın tepesinde her bir şeriti mandalla sabitleyin , kaymaması için.
Ve enlemesine diğer şeritleri aralardan geçirerek örmeye başlayın.
Bitirdiğiniz zaman en yukarıda keçeleri içe doğru kıvırarak isteğe bağlı gizli dikişle elle dikin. Ya da yapıştırın.

Keçeden Örgü Sepet Yapımı 4.5 5 Unknown Keçeden El işi Örgü Sepet Yapımı - Resimli Anlatım Keçe yumuşak bir kumaş türü olduğu için bir obje veya eşyanın üzerinde bu sepet örgü...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved