Mayodan Abiye Giysi Yapımı

 


Abiye Giysi Yapımı
Bir gece davetine giderken ne giyeceğim konusu, bayanların en zorlandığı konudur. İşte bu gibi durumlar için gardırobunuz da yapabileceğiniz ufak tefek yaratıcı fikirlerle kendinize çok güzel ve şık abiye bluz veya bustiyer tarzı  yapabilirsiniz. Özellikle siyah renk mayonuz varsa ve biraz da siyah dantel ve kurdele ile işiniz tamamdır. Mayonuzun askılılarını çıkarın genelde takmalı olur veya mayonuz yoksa siyah bustiyer veya korsede bu abiye bluzu hazırlamanız da yardımcı olur.

Önce bustiyeri veya mayonuzun iç tarafına göğüs kısmının gelecek tarafına içten elde siyah danteli elde dikiyoruz. Bu dantelin ölçüsünü şöyle alıyoruz. Danteli danteli üzerimizde göğüs hizasında tutarak boynumuzdan mayonun dekolte gelecek kısmına kadar tam ölçüyü alıyoruz. Dikiş payı için resimde de gördüğünüz şekilde 2 cm bırakıyoruz . Ön kısma gelecek dantelin ortasından makasla kesip orta kısmını açık bırakıyoruz .Resimde de gördüğünüz şekilde danteli boyunda kurdele aile tutturacak şekilde göğüs kısmına doğru genişleyen bir üçgen şeklinde kesiyoruz.

Danteli kestikten sonra mayonun iç tarafından elde gizli dikişle yani mayonun ön tarafından görünmeyecek şekilde dikiyoruz. Dantelin kenarlarını kıvırıp dikmeye gerek yok işlemeli kumaş olduğu için kenarlar öyle kalabilir. Boyuna gelince arkaya dolanacak danteli boynunuzun arkasında kopça dikerek tutturuyorsunuz ve siyah dantelle boyundan dantelin üzerine boynunuza bağlayarak şık bir görünüm elde ediyorsunuz.




Mayodan Abiye Giysi Yapımı 4.5 5 Unknown Bir gece davetine giderken ne giyeceğim konusu, bayanların en zorlandığı konudur. İşte bu gibi durumlar için gardırobunuz da yapabileceğin...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved