Pepsi Kutularından Gül Yapımı

 


tenekeden Gül yapımı
Teneke Kola Kutularından Gül veya Çiçek Yapımı

Teneke kutu olarak içecek kutular ince oldukları için onlardan kolaylıkla takı modelleri yapabilirsiniz. Kıvrımları yani kıvırmaları bükme ve şekil verme açısından kağıt gibi ince kolaylıkla yapılabileceğinden tavsiye ederim. Ayrıca metal çalışma olduğu için gümüşe de benziyor.


İlk işlem pepsi kutusunu keserek alt ve üst yuvarlak kısımlarından ayırarak tenekeleri düz haline getirin.

İkinci işlem, her kestiğiniz düz metal parçaya çiten başlayarak daire şeklinde büyüyerek çoğalan yuvarlaklar çizin bunlar takının çeşidine göre; küpe, yüzük veya kolye için gül motifleri olacak.

Üçüncü İşlem ; çizmiş olduğunuz yuvarlaklardan makasla keserek en içten başlayıp kıvırmaya başlayın. Aynı kağıttan gül yapımı şeklinde olacak. Tenekeyi kıvırarak gül modeline getirin Gül modelini yaptıktan sonra alt uçlarını telle sıkıca bağlayarak takınızı bitirmiş oluyorsunuz. İster kolye olarak kullanın ister eşyalarınıza süs olarak kullanın. Örneğin, yanına gene pepsi kutusunun metalinden yaprak da yaparak çiçek ve yapraklarla mum süsleyebilirsiniz.

Tenekeden Çiçek Yapımı

Pepsi Kutularından Gül Yapımı 4.5 5 Unknown Teneke Kola Kutularından Gül veya Çiçek Yapımı Teneke kutu olarak içecek kutular ince oldukları için onlardan kolaylıkla takı modelleri ...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved