Rüya Kapanı Yapımı

 


Rüya Kapanı Yapımı
Kızılderililerin uğur olarak gördükleri, Tanrını Gözü veya diğer adıyla Rüya Kapanı. Yapım olarak basit ve güzel bir duruşu var. 

Rüya Kapanının kullanım amacı, negatif enerjileri evinizden uzaklaştırmak, evinizin kapısına asarak veya balkonunuza asarak kötü enerji veren kişilerin enerjilerini de uzaklaştırmış olursunuz. Bundan başka kullanım yerleri yatak odanıza asarak güzel rüyalar görmenizi sağlar. Evinize asabilirsiniz. Ayrıca bir şaman geleneğidir. Büyüklüğünü tercihinize kalmış siz ayarlarsınız. Ölçü dış çemberle belirleniyor. Kullanacağınız malzemelerde plastik eşya ve malzeme kullanmamaya özen gösterin.

Malzemeler: Benim tavsiyem yuvarlaklığı için nakış kasnağı kullanmanız. Nakış kasnaklarının her ölçüde büyüklü küçüklü yuvarlak şekillerini bulmanız mümkündür. Bakınız ( Dantelle Rüya kapanı Yapmak) İp olarak pamuklu yünler ve tüy olarak tabii ki kuşların tüyü ve eğer boncuk kullanmak isterseniz seçiminiz; cam veya tahta boncuklar olsun. Eğer iple sarımı yün ile yapmak istemezseniz pamuklu etamin iplikler var onlardan da kullanabilirsiniz.

Yapılışı aşağıdaki resimlerde ayrıntılı olarak gösterilmiştir.
Rüya Kapanı Yapımı
Önce bir güzel dış çemberi hangi renk iplikle saracaksanız sıkı bir şekilde sarmaya başlıyorsunuz. Yukarıdaki örnekte lacivert yün iplik kullanılmış. Sarma işlemi bittikten sonra ipi sağlamca ve sıkıca bağlayın ve uçlarını kestikten sonra sıra geldi içini iple süslemeye geliyor. Tıpkı kasnakta nakış işler gibi ama burada ki farklılık kasnağa iple nakış yapmanız. Şekli inceleyerek ipleri istediğiniz gibi desen yaparak çembere tutturun isterseniz ipe ara ara boncuklar da geçirebilirsiniz. Tercih size kalmış. Süslemeyi bitirdikten sonra gene yün iplikle veya akengir denilen kalın pamuklu iple duvara tavana asmak için ip askılık yapın.

Rüya Kapanı Yapımı 4.5 5 Unknown Kızılderililerin uğur olarak gördükleri, Tanrını Gözü veya diğer adıyla Rüya Kapanı. Yapım olarak basit ve güzel bir duruşu var.  Rüya...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved