Tanrının Gözü - Rüya Kapanı

 


Eski kızılderili adetlerinden biridir. Ama günümüzde de kullanılmaktadır. Tanrının Gözü olarak geçen bu objeler kötü ruhları uzaklaştırdığına inanılan. Tanrı ile insanlığın arasında bir bağ kurulduğuna inanılan nesnelerdir.Yapımında kullanılan malzemeler tamamen doğal ürünlerden yapılmasına dikkat edilir. Tahta, yün, pamuklu iplikler, kuş tüyleri vs. (rüya kapanı yapımı)

Birçok Güney Amerika Ülkelerinde Kızılderili halkın evlerinde kullandığı nesnelerdir. Bundan başka Yeni Meksika da da kullanılır. Genellikle hediye olarak verilmesi uğurunun artacağına inanılan bir inançtır. Evlerinin önüne veya iç mekanlara asılarak. (Dantelden Rüya Kapanı Yapımı) Tanrının onlarla daha yakınlaştığına ve bu vesile ile kötü ruhların uzaklaştığına inanılır.

Bazı yazımlarda Tanrının Gözü dışında ''Rüya - Düş Kapanı'' olarak da geçer. Tılsımının iyi rüyalar görmeyi sağladığına inanılır. Genellikle tahta kısmı söğüt dallarından yapılır. Bunun sebebi söğüdün yumuşak olması olabilir. 
Tanrının  Gözü - Rüya Kapanı
Tanrının  Gözü - Rüya Kapanı
Tanrının  Gözü - Rüya Kapanı

Tanrının Gözü - Rüya Kapanı 4.5 5 Unknown Eski kızılderili adetlerinden biridir. Ama günümüzde de kullanılmaktadır. Tanrının Gözü olarak geçen bu objeler kötü ruhları uzaklaştırdığın...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved