Dantellerle Avize Yapımı

 


Dantel Örtüler ile Elişi Avize Yapımı

Dantel örtüler bilindiği üzere sehpaların masaların veya büfelere süs olarak yada elbise yakasına geçirilmekte kullanılır. Şimdi de dantel örtüleri avize yapımında kullanacağız.

Yuvarlak şekilde işlenmiş örtüleri birbirine yapıştırarak değişik amaçlı kullanacağız.İlk işlem dantel örtüleri sertleşmeleri dik durmaları için kolalı suya ıslatacağız. Bu sertleşmesini sağlayacak ya da bunun yerine nişastalı veya karbonatlı su yapıp onun içinde de ıslatabilirsiniz. bir müddet bu sulu karışımın içinde örtüler kalmalıdır.

Eğer aşağıda ki resimdeki gibi boyalı dantel istiyorsanız bir tencereye mavi ya da lacivert kumaş boyasını koyun. İçine iki tatlı kaşığı tuz ve 1 kapak dolusu sirke ilave ederek boyayacağınız dantelleri bu boyalı suya atarak kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra, 10 dk kadar daha içinde bırakarak boyanmasını sağlayın. Bazı ev hanımları giysileri çamaşır makinesinde boyuyorlar. Deterjan gözüne yukarıdaki yazdığım maddeleri koyarak giysinin boyanmasını sağlıyorlar ama ben makinede boyanmasını tavsiye etmiyorum.

Boyanan dantelleri boyalı sudan çıkartarak durulayın ve sertleşmesi için yapılan yukarıda yazdığım karışımlı suya bastırın yani ıslatın. Böylede 2-3 saat geçtikten sonra dantelleri çıkartın ve kurutun. 


İkinci işlem, bir balonu alın ve şişirin. Bu balon dantelleri yapıştırma da yardımcı olacak. Dantelleri resimdeki gibi balonun üzerine serin ve birbirlerini silikon yapıştırıcısı ile yapıştırın ve sonra bir zaman bekleyin ve balonu patlatarak işlevini bitirin.
Evet sıra geldi dantellerden yapılmış avizeyi lambaya takarak işlemi bitirin.

Dantellerle Avize Yapımı 4.5 5 Unknown Dantel Örtüler ile Elişi Avize Yapımı Dantel örtü ler bilindiği üzere sehpaların masaların veya büfelere süs olarak yada elbise yakasına...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved