Doğal Taşı Tel ile Sararak Kolye Yapımı

 


Doğal Taşı Tel ile Sarma - Tel ile Kolye Ucu Sarma
Doğal Taşı Tel ile Sarma(Tel ile Kolye Ucu Sarma) - Resimli Anlatım

Bu konuda tel ile doğal taş veya diğer benzeri kolye uçlarını ne şekilde saracağınızı resimler ile adım adım göreceğiz.


Yani bilindik tel ile boncuk çalışması değildir. Bu kolye ucunu yaptığınız şekilde aynı çalışmayla küpelerini de yapıp takım haline getirebilirsiniz. Eğer kalın tellerden bulamazsanız.Bu şekilde teli sizde yapabilirsiniz.

1.İşlem: 10 tane teli yan yana koyalım telin kaç tane olacağına biraz da taşınızın kalınlığını ölçerek göz kararı yapacaksınız.

Tel ile Kolye Ucu Sarma
2.İşlem: Sonra 6 şar tane teli 3 sıra halinde enlemesine yan yana koyduğumuz tellerin üzerine saralım sırayla.Taşımızın çevresiniz saracağımız ana tel sarmal kordonu meydana getirdik.
Tel ile Kolye Ucu Sarma
3.İşlem: Taşın alt kısmını en geniş tarafı alta gelecek şekilde ölçerek tel kordonu bu ölçüde taşıda arasına koyarak kıvıaralım.
Tel ile Kolye Ucu Sarma
4.İşlem: Tel sarmal kordonun her iki ucunu çaprazlama olarak doğal taşın ters taraflarına çevirelim.
5.İşlem: Doğal taşın ölçüsünü tam olarak aldıktan sonra taşı telin arasından çıkartın ve teli taşın içindeyken olduğu şekilde sabitleyin ki tekrar taş konulabilsin. Sabitledikten sonra tel kordonları birbirine yapıştırın bantla.
6.İşlem: Ve 10 sıra dizdiğimiz tel sarmal kordonundan kenardan iki teli şekilde olduğu gibi karga burun yardımıyla dışa doğru çıkıntı verin. Bu çıkıntılar taşı tellerin arasında sabit tutmaya yarayacak.

7.İşlem: Taşı tel sarmal kordonun içine oturtun ve kenarlardan çıkıntı olarak yaptığınız telleri taşın her iki tarafının yüzüne gelecek şekilde ayarlayın.

8.İşlem: Yapıştırmış olduğunuz telleri makas veya bıçağın ucu yardımıyla iki tane ayırın.
9.İşlem: Şimdi ayırmış olduğunuz iki tane teli resimdeki gibi doğal taşa modelli bir şekilde sarın.
10. İşlem: 2. teli de yapışkan tellerden ayırarak resimdeki gibi sarın. Bu kez doğal taşın üst tarafının nakışlı tel sarmasını tamamlıyoruz.

Resimleri takip ederek kolye ucunun takma yerini de tellerle sararak kolye ucunuzu tamamlamış oldunuz. Bakın aynı hazır kolye uçları gibi oldu.

Doğal Taşı Tel ile Sararak Kolye Yapımı 4.5 5 Unknown Doğal Taşı Tel ile Sarma(Tel ile Kolye Ucu Sarma)  - Resimli Anlatım Bu konuda tel ile doğal taş veya diğer benzeri kolye uçlarını ne...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved