Ev Yapımı Porselen Hamur Tarifi

 


Ev Yapımı Porselen Hamur Tarifi
Soğuk Porselen Hamuru Yapımı – Porselen Polimer Kill (Fimo Hamuru)

Ev yapımı polimer kil yani Fimo Hamuru tarifini vereceğim. Nette olanlardan farklı olarak içine konulan maddelerde farklılıklar var. Bu maddeler sayesinde daha kıvamlı ve daha kullanılışlı Porselen Polimer Kill hamuru yapabilirsiniz.


Sizler çok değişik takılar süs eşyaları veya eşyalarınıza süsler yapabilirsiniz. Bu yapacağınız porselen hamuru diğer evde yapılan yapılan hamurlara göre daha pürüzsüz, kullanımı kolay, elastik bir hamur olacaktır.

Şimdi bakalım neler gerekliymiş ;

Malzemeler:

  • 3 / 4 su bardağı oranında Beyaz Tutkal ( elektrikçilerde, Hobi Mağazalarında, Mobilya İmalathanelerin de bulabilirsiniz.)

  • 1 su bardağı Mısır Nişastası (Marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.)

  • 2 yemek kaşığı (çorba kaşığı) vazelin 

  • 1 yemek kaşığı (çorba kaşığı) limon suyu 

  • Yapışmaz tava yani teflon tava 

  • Tahta kaşık 
Yapılışı: Yapışmaz teflon tavaya tutkalı, mısır ununu, limon suyunu, vazelini ekleyin.
Karışım patates püresine benzeyene kadar karıştıracaksınız. Kolunuz yorulacak ama değer.
Patates püresini haline gelip iyice koyulaşıp katı kıvama gelince ocaktan alın.


Tavadan çıkartarak soğumasını bekleyin. Şayet renkli isterseniz pişirirken içine toz boyalardan da dilediğiniz renkte koyabilirsiniz ama benim tavsiyem hamur obje yapma kıvamına gelince objeleri takıları yaptıktan sonra akrilik boyayla boyamanızdır.

Ev Yapımı Porselen Hamur Tarifi 4.5 5 Unknown Soğuk Porselen Hamuru Yapımı – Porselen Polimer Kill (Fimo Hamuru) Ev yapımı polimer kil yani Fimo Hamuru  tarifini vereceğim. Nette olanl...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bnde başka bir siteden bakmıştım hamuru annemle beraber yapmnıştık malzemeler aynıydı sadece limon suyu yoktu hamur bittikten sonra istediğim bir süs yaptım fırında 130 derecede 30 dk pişirdik ama çatladı ve kırıldı şimdi ben bu tarifi kullanırsam aynı sıkıntıyı yaşarmıyım

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved