Giysi Süsleme

 


Giysiyi Fırfırla Süsleme
Gelin düz hiçbiri süslemesi olmayan bluzlarınızı süsleme yapın Fırfırlarla bluzunuzun modelini havasını değiştirin. Bluzunuz uzun kollu ise kollarını keserek bu fırfır süslemelerini de yapabilirsiniz.

Şayet bluzunuz kısa kollu ise aynı renkte penye kumaş alarak bu fırfır süslemeleri yapabilirsiniz.


İlk adım, bluzunuzun kollarından başlayın model değiştirmeye , yenilemeye sizde resimdeki gibi kalemle çizerek kolları kesin. Omuz dikişinin tam hizasından kollara büzgü yaparak elde dikin. Kolları süsleyerek hem yenilediniz hem de modelini değiştirmiş oldunuz.

Giysiyi Fırfırla Süsleme
İkinci adım; resime bakarak fırfırların nasıl dikildiklerine bakın .

Fır fır yapımı ; Fırfırların eni 6 cm aşağı yani kısa olmayacak. Yaka kısmındaki fırfırlar 2 boyda olacak.ilk üstteki fırfır,uzunluğu 12 cm olacak yani en aşağı 20 cm kumaş kullanılacak.onun altındaki fır fır uzunluğu 10 cm olacak en aşağı 18 cm kumaş kullanılacak.Bu iki fırfır en son dikilecek.

Bluzun önündeki boylamasına fırfırlar, en aşağı uzunlukları boylamasına 20 cm 2 tane olacak biri sağda biri solda olacak .Kumaşın gerçek uzunluğu 35-40 cm olacak. Bunları diktikten sonra yukarıda anlatmış olduğum yakaya dikilen 2 adet fırfırları enlemesine dikeceksiniz.

Giysiyi Fırfırla Süsleme
Sıra yakanın süslemesine geldi. Yakayı daha derin olarak kesin kayık yaka yapın ve büzgü yapılacak.yaka kenarından 1 cm kumaşı içe kıvırarak dikersiniz. Ve bebe lastiği dediğimiz yumuşak lastiklerden geçirerek bu büzgüyü elde edersiniz .Aynı şekilde bluzun etek kısmına da bu lastik geçirme çalışmasını yaparak bluzun eteğinin de büzgülü olmasını sağlarsınız.

Giysi Süsleme 4.5 5 Unknown Gelin düz hiçbiri süslemesi olmayan bluzlarınızı süsleme yapın Fırfırlarla bluzunuzun modelini havasını değiştirin.  Bluzunuz uzun kollu i...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved