Mercan Taşlı Kolye Yapımı

 


Mercan Taşlı Kolye Yapımı
Mercan taşı, aile içinde ve arkadaşlar arasında saygınlığın güçlendirilmesine yardımcı olur. 

Atılacak adımlarda bilinçli ve kararlı olmayı, olumsuz yargılamalara karşı güçlü olmayı sağlar.


Mercan taşlarla kolyenin resmine de baktığınız zaman farklı boyut ve şekiller de mercan doğal taşların kullanıldığını fark ederseniz. Maliyet bakımından biraz pahalı bir kolyedir.

Aralara takılan başka farklı taş boncuklar kolyenin değerine değer katıyor. Beyaz gümüş rengi süslemeli plaka süsler mercan kolyenin görünümüne farklılık katıp otantik bir hava veriyor.

Dış taraftaki mercan kolyenin yapılışı; kolyenin ucundaki gümüş renkli plakanın her iki tarafına çift sıra uzunlukta bakıl ağı ipi bağlıyoruz. Her bir ipe farklı şekilde mercan boncukları geçireceğiz. Gümüş plakanın her iki yanındaki olta iplerinin dış kısmına şekli faklı mercan taşları dizeceğiz. İç kısmına ise daha küçük yuvarlak mercan taşları geçireceğiz. Belli uzunlukta dizdikten sonra bir tane araya mavi taştan yapılmış nazar boncuğunu her iki ipten geçireceğiz.

Sonra tekrar ayrı ayrı her ipe mercan taşları dizmeye devam edeceğiz.Sıra geldi uzun siyahımsı grimsi taşlardan bir tane koymaya gene her iki ipi aynı anda uzun boncuktan geçireceğiz ve bu şekilde kolyenin her iki tarafını iki uzun taş kolye ve iki nazar boncuğu ve araları mercan taşlarla dizili olarak bitireceğiz.

Şimdi sıra geldi iç taraftaki mercan kolyenize; bunun mercan taşları enli ve yassı şekilde ortadaki büyük yuvarlak kahverengi taşı olta ipiyle sabitleyip üstüne taş mavi boncuğu taktıktan sonra ipi ikiye ayırıp her bir ipe ayrı ayrı mercan taşları geçireceğiz. 4 sıra mercan taş geçirdikten sonra bir tane mavi taş boncuğu geçirip tekrar mercan taşları geçirmeye devam ederek elişi mercan taşlı kolyemizi bitirip kilit aparatlarını takacağız.


Ayrıca -> Turkuaz-Mercan Taşlı Bileklik, Turkuaz-Mercan Taşlı Kolye

Mercan Taşlı Kolye Yapımı 4.5 5 Unknown Mercan taşı, aile içinde ve arkadaşlar arasında saygınlığın güçlendirilmesine yardımcı olur.  Atılacak adımlarda bilinçli ve kararlı olma...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved