Nişastadan Mozaik Çalışma

 


Nişastadan Mozaik Çalışma
Nişasta ile Mozaik Çalışma - Resimli

Hepimizin evinde günlük kullandığımız tabaklardan kırılarak, azalmalar olur. Mutfaklarda tek kalmış tabaklar vardır. Ne hikmetse o tabak ta kolay kolay kırılmaz. Yemek takımının tabakları kırılarak azalmıştır. Ama bu tek tabaklar ya göz zevkimizi bozmak konusunda kırılmamaya dirençlidirler.


Şimdi de bu tek kalmış tabakları biz kıralım.Tabağı iki kat kumaşın arasına koyalım ve çekiçle hafif hafif vurarak parçalara ayırın. Tabağı kırdıktan sonra yanmaz teflon tavaya tabak parçalarını koyun. Aralarına birkaç boncukta ekleyin. Teflon tavanız çok büyük olmasın. Çünkü tavanın büyüklükte süsleme tabakalar oluşacak.

Nişastayı suyla eriterek kırık tabak parçalarına tavaya dökerek, biraz ısıtın. İsterseniz kumaş boyalardan katarak renkli  camlarda  yapabilirsiniz. Kalıplaşmış tabakayı tavadan soğuyunca çıkarın ve iyice soğumasını bekleyin. İşte size nişastadan cam görünümlü mozaik süsleme.



Nişastadan Mozaik Çalışma 4.5 5 Unknown Nişasta ile Mozaik Çalışma - Resimli Hepimizin evinde günlük kullandığımız tabaklardan kırılarak, azalmalar olur. Mutfaklarda tek kalmış t...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved