Plastik Şişeden Sepet Yapımı

 


Plastik Şişeden Sepet Yapımı
Pet şişelerden ve yünlerle elişi sepet yapımı - resimli anlatımı

Evet bugün sizlere plastik pet şişeden sepet yapmanın tekniğini anlatacağım. Bildiğiniz su şişeleri olan pet şişelerden alın ve ortadan ikiye kesin.


Kestiğiniz kısmın şişenin size lazım olacak kısmı sadece alt bölümü. Bu elişi sepet ölçüsünü şöyle orantılayabilirsiniz. Büyük sepet yapmak istiyorsanız eğer 5 lt su pet şişelerden orta boy yapmak istiyorsanız eğer 1.5 - 2 lt lik su şişelerinden yapabilirsiniz. Sepetler dikiş nakış malzemelerinizi koymak için veya örgü malzemelerinizi koymak için çok amaçlı kullanılan bir eşyadır. Ayrıca doğal görünüm verdikleri içinde çok şık ve otantik dururlar.

Kesmiş olduğunuz pet şişenin alt kısmını belli aralıklarla üstten keserek dilimlere ayırın.
Kesmiş olduğunuz dilimlerin arasından resme bakarak yün iplerini geçirin.Sepetinizi örmeye başladınız.
Sırayla renk renk evinizdeki artık yünleri değerlendirin. Yünleri alttan başlayarak tepeye kadar kesilen aralıklardan geçirmeye devam ederek sepetin ana hatlarını bitirmiş oldunuz.
Plastik Şişeden Sepet Yapımı
Şimdi sepetin üst kenarlarına sıra geldi. Plastik kenarları içe doğru kıvırarak elimize batma riskini ortadan kaldıralım ve yuvarlayıp kıvırdığımız kenarların üzerinden kumaş geçirelim ve bunu elde gizli dikiş yaparak dikelim. İşte pet şişeden yün ipliklerle yapılan sepet hazır. 
Plastik Şişeden Sepet Yapımı

Plastik Şişeden Sepet Yapımı 4.5 5 Unknown Pet şişelerden ve yünlerle elişi sepet yapımı - resimli anlatımı Evet bugün sizlere plastik pet şişeden sepet yapmanın tekniğini anlata...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved