Sofraları Servis Peçeteleri ile Süsleme

 


Kumaş Peçete Katlama şekilleri
Sofraları Elişi Renkli Servis Peçeteleri ile Süsleme

Ziyafet masalarında belki de gözümüzden kaçan es kaza geçiştirdiğimiz, kim uğraşacak şimdi desenli güzel peçetelerden de koyarım servis tabaklarının yanına deyip önemsemediğimiz ki çoğu zaman benim de yaptığım bir davranıştır.

Kumaş peçeteleri güzelce katlayarak yemek masalarına ayrı bir hava vermek aslında özenle üzerinde durmamız gereken konulardan biri. Nasıl ki ikram edeceğimiz yemeklere özen gösteriyorsak ziyafet sofralarını da süslemek adabına uygun düzenlemek elimizde. Şimdi kumaş peçete katlama çeşitlerinden birini paylaşacağım siz sevgili okuyucularıma.

Sofraları Servis Peçeteleri ile Süsleme
Genellikle kumaş sofra peçeteleri kare şeklinde olur. Bu kare peçeteyi ikiye katlayarak dikdörtgen haline getirelim.

Dikdörtgen haline getirdiğimiz kumaşın her iki yanından içe doğru katlayalım. Bu içe doğru katladığımız kumaş katlarını tekrar kendi içinde katlayarak kıvıralım bol şekilde kıvırmaya dikkat edin.

Son olarak uçlarını birbirlerinin arasından geçirerek yuvarlak bardak şeklini aldıralım.


İşte şık sofra kumaş peçeteler hazır oldu. Kumaş peçetelerin pamuklu olmasına özen gösterin Bu süsleme çalışmasında kumaşın pamuklu oluşu birbirine kumaşın dokuları yapışarak bozulmadan bu şekilde duruyor. Sentetik yani naylon kumaşla bu katlama işini yapamazsınız. Kumaş dik durmayıp kayar.

Sofraları Servis Peçeteleri ile Süsleme 4.5 5 Unknown Sofraları Elişi Renkli Servis Peçeteleri ile Süsleme Ziyafet masalarında belki de gözümüzden kaçan es kaza geçiştirdiğimiz, kim uğraşaca...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved