Telden Küpe Yapımı

 


Telden Küpe Yapımı
Telden Elişi Küpe
Tel Kıvırma ve Bağlama Tekniğiyle Sallantılı Boncuklu Küpe Yapımı 

İlk başta kulağa zor gibi gelse de yapımı aslında çok kolay telden takılar yapmak. Sadece işin tekniğini bilmek önemli ve tel kıvırma da, tel sarma olayında en asıl hareket bileğinizi le teli kıvırmanız. Yani bilek hareketleri önemlidir.

Bu yayınım da bakır telden küpe yapımını anlatacağım. Modelin itmiş haline bakıp da yapamam becer edemem diye düşünmeyin. Yapım aşamalarını takip edin. Çok kolay olduğunu göreceksiniz. Tel kıvırırken iyi bir kaliteli karga buruna ihtiyacınız olacak. Çelikten yapılmış karga burunlar Metali daha iyi kavrayıp daha kolay kıvırabiliyorlar.

 İlk yapacağınız 2 tane bakır teli baştaki resimde olduğu şekilde alt kısmı kare olacak şekilde her bir küpe için iki uzun çubuk hazırlamak olacak. Teliniz de ilk kıvırma işlemini köşeleri oluştururken yaptınız.

Ayrıca - tel ile küpe yapımıtel ile kelime yazma
Telden Küpe Yapımı
Her bir uzun çubuğa boncuklarınızı geçirin. Boncukları tellere geçirdikten sonra Başka bir telle boncuklardan başlayarak sarmaya başlayın. Yani uzun tel çubuğuna başka teli saracaksınız. Bu teli sararken tek bir tel sarımı ile 2 uzun tel çubuğunu dolayacaksınız. Boncukların altından başlayıp 6 sıra saracaksınız. Sonra boncukların üstünden de 6 sıra sararak küpenizin ana temel yapısını bitireceksiniz ve sonra 2 uzun çubuğu birbirine bağlayarak ve kıvırarak küpe takma aparatlarını takacaksınız.

Telden Küpe Yapımı 4.5 5 Unknown Telden Elişi Küpe Tel Kıvırma ve Bağlama Tekniğiyle Sallantılı Boncuklu Küpe Yapımı  İlk başta kulağa zor gibi gelse de yapımı aslında...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved