Araba Tekerleğinden Saksı Yapımı

 


Tekerlekten Saksı
Araba Tekerleğinden Elişi Saksı Yapımı - Resimli Anlatımı

Eski atılmış araba tekerleklerinden saksı yapabilirsiniz. Araba tekerlekleri göze çok çirkin görünse de güzel bir çalışma ile bambaşka şirin ve güzel bir hale getirilmesi mümkündür.

Araba lastiğini, araba tamircilerinden veya eşiniz tanıdıklarınız vasıtası ile araştırabilirsiniz. 
Bundan başka araba araç ve gereçlerini satan araba marketleri, yakınlarınızın arabalarının eskimiş tekerleklerden de kullanabilirsiniz.

Araba tekerleği bulduktan sonra yapmanız gereken ilk şey kendinize keskin bir bıçak bulmak. Tekerleğin lastik izlerine bakarak dilimli şekilde kesimleri yapın.
Araba Tekerleğinden Saksı
Lastiği dilimli olarak kestikten sonra iç kısmını keserek atın.
Araba Tekerleğinden Saksı

Kesmiş olduğunuz lastiği kuvvetli birinin yardımı ile ters çevirin. Bu ters çevirme ile saksı şeklini alacak.
Araba Tekerleğinden Saksı
Sonra orta iç kısmın boşluk olan kısma demirden tel takarak alt kısmını sağlamlaştırın. Çünkü içine normal saksı konacak. Bu orta kısmı sağlamlaştırmak için teli yukarıda anlattığımız şekilde lastiğin orta kısmını kesip attığınız kısma takarak tekrar orta boşluğa ilave edeceksiniz.
Araba Tekerleğinden Saksı

İster elle, ister püskürtmeli yağlı boyalar ile boyayarak saksınızı güzelleştirin. Makrome ipleri ile kalın olanlarından olacak ister asmalı saksılık yapıp içine çiçeğinizi saksısıyla birlikte asarsınız, ister balkona koyarsınız…


Araba Tekerleğinden Saksı Yapımı 4.5 5 Unknown Araba Tekerleğinden Elişi Saksı Yapımı - Resimli Anlatımı Eski atılmış araba tekerleklerinden saksı yapabilirsiniz.  Araba tekerlekle...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved