Aztek Süsleme Yapımı

 


Aztek Süsleme Yapımı
Pantolonlara veya Giysilerinize El işi Aztek Süsleme

Aztekler, Orta Amerika bölgesinde şimdi ki Meksika'nın bulunduğu bölgede yaşamış olan halktır. Köken olarak ataları Kızılderililerin olduğu yazılmaktadır.

Şimdi ismini bu Azteklerden alarak günümüze moda olarak gelmiş ve çok da güzel duran süsleme çalışmasını giysilerinize, bez çantalarınıza yapabilirsiniz. kında uygulanan bu süsleme için paçaları hipolu suya sokularak rengi gidene, beyazlaşana kadar 5-6 saat kot pantolonu hipolu suda bekletin.

Sonra hipolu sudan kot pantolonu çıkartarak duru soğuk suda yıkayın durulayın ve pantolonun kurumasını bekleyin.

Pantolon kuruduktan sonra Aztek süslemesini yapmak için kalın siyah tahta kalem olması lazım, ilk paçada Aztek süslemenin çizgi süslemelerine başlayın. 


Eğer kalıp olmadan çizemem diyorsanız ilk olarak şekli bir kağıda çizin ve pantolonun paçasına şekle bakarak sabunla çizin ve sabun çizimin üzerinden kara kalem tahta boyası ile çizin. Bu şekilde olursa, Aztek süslemeyi yapmanız daha kolay olur.

Aztek Süsleme Yapımı 2
Aynı çalışmayı pantolonun ikinci paçasına da yaptıktan sonra işiniz süsleme tamamlanır.

Aztek Süsleme Yapımı 4.5 5 Unknown Pantolonlara veya Giysilerinize El işi Aztek Süsleme Aztekler, Orta Amerika bölgesinde şimdi ki Meksika'nın bulunduğu bölgede yaşamı...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved