Tel ve Boncukla Küpe Yapımı

 


Tel ve Boncukla Sallantılı Küpe Yapımı
Tel ve Boncukla Sallantılı Küpe Yapımı

Uzun sallantılı bir küpe yapımı çalışması paylaşacağız. 
Bu küpenin yapım aşamasında uzun 2 tane tel lazım olacak uzun silindir şeklinde 2 tane boncuk, kancalı küpe takma aparatlarından 2 tane, çekiç, karga burun, pense küçük boncuklardan lazım olacak.

Çekiç teli hafif şekilde yassılaştırma da kullanmak için gerekli olacak. Farklı ve çok güzel bir modelde küpe olacak. Şimdi nasıl yapıldığına bakalım;

Uzun telleri resimde gördüğünüz şekilde kıvırın, teller kalın olmalıdır, uzunlukları kıvırma ve bükmeler çok olacağı için en aşağı 15 cm uzunluğunda olmalıdır.

Küpe sallantılı bir model olacaktır ama isterseniz boy olarak daha kısa küpe yapmak için teli keserek kısaltabilirsiniz. Tellerin uçlarını iç içe daire şeklinde 3 kere kıvırarak daire modelini verin.
Tel ve Boncukla Sallantılı Küpe Yapımı
Daire şeklinde kıvırdığınız telleri, diklemesine çıkıntı yapacak şekilde geri kalan kısımları bükerek dikleştirin ve boncukları takın...

Boncukları taktıktan sonra tellerin ucunu tekrar tellerin başında yaptığınız şekilde içe doğru kıvırarak daire modelini verin ama tellerin baş kısımlarındaki yani boncukları takmadan önce yapmış olduğunuz dairelerden biraz daha küçük boyda olacak buna dikkat edilmesi lazım.


Ayrıca - Telden Küpe YapımıTel ile Küpe YapımıTelden Boncuklu Küpe Yapımı

Son olarak tellerin büyük daire yapılmış olan kısımlarını çekiçle hafif şekilde vurarak yassılaştırın. Tellerin küçük daire kısımlarına küpe takma kilitlerini takarak küpenin yapımını bitirin.

Tel ve Boncukla Küpe Yapımı 4.5 5 Unknown Tel ve Boncukla Sallantılı Küpe Yapımı Uzun sallantılı bir küpe yapımı çalışması paylaşacağız.  Bu küpenin yapım aşamasında uzun 2 tane te...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved