Asmalı Cam Fener Yapımı

 


Asmalı Cam Fener Yapımı
Elişi Asmalı Ateş Böceği Cam  Feneri Yapımı

Hindu geleneği olan bu fenerler bolluk bereket zenginlik için yapılır. Işıklar Festivali kutlamaları yapılır. Hindu takvimine göre ayarlanarak Ekim yada Kasım aylarına denk düşer. Kutlamalar beş gün sürer. Her günün farklı bir efsanesi vardır ve bunlar kutlanır.

Kötülüğün yok olması iyiliğin gelmesi için ışıklarla donatılır her taraflar. Fenerler yapılarak ışıklandırılır.

Cam kavanoz fenerlerinin yapılışı; Eski ve kullanmadığınız cam kavanozlardan birkaç tane ya da istediğiniz kadar bunları balkonunuza bahçenize gökyüzünü görecek açık havalı yerlerde yapıp asmanız daha güzel olur ama tercihinize göre evinize de yapabilirsiniz.

Cam kavanozların iç kısımlarına pille çalışan küçük lambalardan konulacak. Kavanozların kapaklarını örtmeden kare şeklinde ince dokumalı pamuklu bezlerle her bir kavanozun kapağı örtülmeden üstü örtülerek kavanozun kapağı bezi sıkıştırarak kapatılacak. Cam kavanozdan yapılmış fenerleri asmak için kavanozların kapaklarını kapatırken aralara iplerde eklenerek konularak kapaklar o şekilde kapatılabilir ya da bezlerin olduğu kısımlarda kapakların alt kısımlarına ip bağlanarak bu iplere düğüm atılarak bağlanacak uzun iplerle asılabilir.

Asmalı Cam Fener Yapımı 4.5 5 Unknown Elişi Asmalı Ateş Böceği  Cam  Feneri Yapımı Hindu geleneği olan bu fenerler bolluk bereket zenginlik için yapılır.  Işıklar Festivali ku...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved