Kedi Gözlü Küpe Yapımı

 


Kedi Gözlü Küpe Yapımı
Kedi Gözü Modelli Elişi Sallantılı Küpe Yapımı

Uzun sallantılı küpe sevenlere bu model çok güzel gider, kedi gözlü mavi boncuklu küpede siz isterseniz farklı renkte boncuklar da kullanabilirsiniz.

Malzemeler: Farklı kalınlıkta teller, 4 tane boncuk renk seçimi size kalmış, karga burun, 2 tane küpe takma aparatı, pense.

Yapılışı: Kalın teli küpenin ne kadar uzunlukta olmasını istiyorsanız o uzunluğa göre teli iki ye kıvırarak küpenin boyunu ayarlayın. 2 tane bu şekilde kalın tellerden kıvıracaksınız. Kıvırmış olduğunuz kalın tellerin baş kısımlarından biraz boşluk bırakarak (bu bırakacağınız boşluk küpe aparatlarını takma yerleri olacak.) ince tel ile 4-5 kez kalın tellerin etrafını dolayın.
Kedi Gözlü Küpe Yapımı
İnce telleri doladıktan sardıktan sonra bir tane boncuk geçirin ve kalın teli pense veya karga burun ile biraz ayırarak boncuğun kalın teller arasına yerleşmesini sağlayın.

Boncuğun içinden geçirmiş olduğunuz ince teli kalın tellerin her ikisine birlikte tekrar sarın 4-5 kez dolama yapın ilk başta yaptığınız şekilde bu ikinci dolama olacak.

İnce telleri doladıktan sonra pense yardımı ile kalın telleri ayırarak ince tele ikinci boncuğu geçirin ve kalın tellerin arasına ikinci boncuğu da yerleştirdikten sonra pense yardımı ile kalın telleri birleştirip, üçüncü defa ince teli kalın tellerin etrafında sarma dolama yapın gene aynı şekilde 4-5 defa bu tel sarma işlemini yapın.

Kalın tellere boncuklar geçirildi ve ince tellerle sarmalar yapıldıktan sonra her iki ucunu yarım ay şeklinde dışa doğru ayırarak tam uç kısımlarını pense yardımı ile bastırarak düzleştirin.
Kedi gözlü küpelerin ana yapım aşamaları bitti, son olarak küpe takma aparatlarını da takarak küpeniz hazır olmuş olacak.
Kedi Gözlü Küpe Yapımı 4.5 5 Unknown Kedi Gözü Modelli Elişi Sallantılı Küpe Yapımı Uzun sallantılı küpe sevenlere bu model çok güzel gider, kedi gözlü mavi boncuklu küpe d...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved