Yapay Deriden Sepet Yapımı

 


Yapay Deriden Elişi Sepet Yapımı

Evinizde antrede şemsiyelerinizi koymak için kullanabilir, okuduğunuz gazeteleri koymak için gazetelik olarak kullanabilirsiniz, örgü yün işlerinizi koymak içinde kullanabilecek çok alternatifi olan bir eşya, deriden elişi sepet.

Normal kağıttan veya hasırdan yapılmış sepetlere ıslanmış şemsiyelerinizi koyamazsınız ama bu yapay deriden yapılmış sepetliğe koyabilirsiniz. Dışarıdan eve geldiniz elinizde ıslak şemsiye ile sular damlıyor hemen sokak kapının yanında bu yapay deriden yapılmış sepete koyarak evinizin kirlenmesine her yerin özelikle kapı girişinin ıslanmasına da engel olmuş olursunuz.

Manifaturacılar da satılan yapay derilerden yarım metre kadar almanız yeterli olacak, elinizde bulunması gereken şeritleri düzgün kesmek için cetvel, çizim yapmak için kalem ve zımba aleti hepsi bu kadar. Yapıştırma kullanmanızı tavsiye etmiyoruz ıslak şemsiye gibi veya çok eşya koyacağınız zaman yapay deri yapıştırma yolu ile tutmayabilir ama kağıtları zımbalama da kullanılan tel zımba aleti ile her deri parçasını zımbalayarak sepetinizi sağlam bir şekilde yapmış olursunuz.
Deriden Sepet Yapımı
İlk olarak yapay deriden kesilecek olan şekil sepetin alt yuvarlak kısmı olacak, geri kalan parçalar ince uzun şeritler halinde resimde de görüldüğü şekilde zımbalamak olacak.
Deriden Sepet Yapımı
Yuvarlak kesilmiş derinin etrafına boylarının uzunluğu size kalmış olarak sepetin boyunu siz karar vereceksiniz ne kadar olacağına ve ona göre uzun şeritleri keseceksiniz, yuvarlak kesilmiş olan parçaya belli aralıklarla şeritleri zımbalayın.
Deriden Sepet Yapımı
Zımbalamış olduğunuz sepetin kenar şerir parçalarının dik durması iççin artık sepetin şekil almasına sıra geldi; enlemesine belli aralıklarla kesmiş olduğunuz şerit parçalarını zımbalayarak ekleyin. Bu şekilde uzun şerit parçalar eklenerek sepet meydana gelmiş olacak, son olarak sepete tutmak için şeritte ekledikten sonra deri sepet hazır olmuş olacaktır.

Yapay Deriden Sepet Yapımı 4.5 5 Unknown Yapay Deriden Elişi Sepet Yapımı Evinizde antrede şemsiyelerinizi koymak için kullanabilir, okuduğunuz gazeteleri koymak için gazeteli...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved