Soğuk Porselen Hamur Yapımı

 


Soğuk Porselen Hamur Yapımı
Soğuk Porselen Hamuru Yapımı

Artık çocuklarınıza oyun hamuru el işi çalışmaları için hamur almaya gerek kalmayacak bu soğuk porselen hamur tarifi ile hem çocuklarınıza el işleri için oyun hamuru hazırlamış olacaksınız bundan başka kendi çalışmalarınız için de yararı olacak, bu porselen hamuru yaparken evinizde varsa güvenç tenceresinde hamuru hazırlamanız daha iyi olacak.

Soğuk porselen hamuru için gerekli malzemeler;


  • 1 su bardağı tutkal yapıştırıcı
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı bebe yağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu 
  • 1 çorba kaşığı nemlendirici el kremi
  • Yapışmasını önlemek için mısır unu 

Kalıcı beyaz guaj boya ( porselen rengini vermek için)Porselen hamurun yapılışı
Toprak tencerenin içine malzemeler konularak ( son üç malzeme hariç onlar daha sonra eklenecek) her 30 sn bir metal kaşık ile karıştırılmak kaydı ile mikrodalga fırına koyarak pişireceksiniz.Her 30 sn bir karıştırılarak toplam da 3 dk pişecek.Son dakikaya yaklaşılınca hamur kıvamını alıyor.

Fırından çıkartılarak sıcak halde iken son üç malzeme eklenerek tezgahın üzerinde karıştırılmaya devam edilir.Hamur soğumaya başladığı zaman son olarak el ile güzelce yoğrularak tamamen hava geçirmeyecek bir naylon poşete sarılarak buzdolabına konulup soğuması beklenir ve soğuduğu zaman porselen hamur olarak kullanıma hazır olmuş olur.

Soğuk Porselen Hamur Yapımı 4.5 5 Unknown Soğuk Porselen Hamuru Yapımı Artık çocuklarınıza oyun hamuru el işi çalışmaları için hamur almaya gerek kalmayacak bu soğuk porselen hamu...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

beyaz tutkal mı kullanmamız gerekıyor yoksa ozel bır tutkalı var mı

Unknown dedi ki...

Merhaba mikro dalga firin yoksa normal firinda nekadar sure kullaniliyor acaba?

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved