Tel ie Nişan Yüzüğü Yapımı

 


Tel ile Nişan Yüzüğü Yapımı
Tel ve boncuklarla elişi nişan yüzüğü yapımı, 

Evlenenler, nişanlı olanlar takanlar bilirler alyansın haricinden pırlantadan 5 taşlı sıralı pırlanta nişan yüzükleri takmak bazı yörelerin adetlerinde vardır, tek taş pırlanta yüzük da bu beşli sıralı pırlanta yüzüğün yerini almaya başladı.

Tellerden oluşan sarma ve kıvırmalarla kendinize nişan yüzüğü yapabilirsiniz.uzun makaraya sarılı takı yapımında kullanılan tellerden yapılacak olan bu yüzükte parmak ölçünüzü almanız gerekir, bunun için başka taktığınız yüzük yok ise bir ipi yüzüğü takacağınız parmağınıza bağlayarak ölçüyü alabilirsiniz ya da yüzük yapacağınız teli parmağınıza dolayarak ölçüyü alabilirsiniz.


Yüzüğün parmağa geçirilecek kısmını 8-10 sıra tel dolayarak kalın bir şekilde sarın ve teli karga burun ile keserek kopartın ucunu sarmış olduğunuz katlı tellerin arasına dolayarak sabitleyin. Yüzüğün parmağa geçirilen kısmı yapılmış oldu. Başka bir tel alarak tel üzerine takacağınız boncuklardan geçirerek halka teli yüzüğe sararak sabitleyip, kıvıracaksınız. Bunun için çalışmayı şu şekilde yapacaksınız; boncuk geçirilecek telin başlangıcını yüzüğe saracaksınız. Yani bir uç sabitlenmiş olacak, sonra bir tane boncuk geçirerek teli tekrar yüzüğe sararak ikinci boncuğu geçireceksiniz, bu şekilde ne kadar boncuk geçirecekseniz bu şekilde devam ederek taşlı nişan yüzüğü yapımını bitirmiş olacaksınız.

Tel ie Nişan Yüzüğü Yapımı 4.5 5 Unknown Tel ve boncuklarla elişi nişan yüzüğü yapımı,  Evlenenler, nişanlı olanlar takanlar bilirler alyansın haricinden pırlantadan 5 taşlı...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved