Kurdeleden Zambak Saç Tokası Yapımı

 


Kurdeleden Zambak Saç Tokası Yapımı
Kurdelelerden zambak ve fiyonklu el işi saç tokası yapımı

Taban olarak bir kumaş parçasına ya da küçük bir parça keçe gerekli olacak, yeşil renkte kurdelelerden zambakların yaprak kısımları resimde görüldüğü gibi yapılarak keçe veya zemini başka bir kumaşa dikilir zambak toka yapımı için. 


Enli beyaz kurdeleler resimde gösterildiği gibi kıvrımlar katlamalar yapılarak zambak şekline getirilerek üçer tane zambak yapılır ve el işi yaprak üzerine gizli dikiş yapılarak dikilir, zambakların ortasına sarı ince kurdeleden zambak filizleri yapılır.

Ortaya zambaklardan oluşan bir buket görünümü çıkmış olacak ve şimdi bu buketi bağlama görüntüsünü veren sarı renkte kurdeleden elişi fiyonk yaparak zambak çiçeklerin alt kısmına dikilir. Son olarak sade lastik saçları toplamak için kullanılan tokalardan dikim ile takılarak zambak toka yapımı bitirilmiş olur. Bundan başka kapı süsleri veya perde kıstırgacı olarak da bu el işi süsler kullanılabilir.
Kurdeleden Zambak Saç Tokası Yapımı

Kurdeleden Zambak Saç Tokası Yapımı 4.5 5 Unknown Kurdelelerden zambak ve fiyonklu el işi saç tokası yapımı Taban olarak bir kumaş parçasına ya da küçük bir parça keçe gerekli olacak, yeş...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved