Kutudan Sandık Yapımı

 


Kutudan Sandık Yapımı
Mukavva kutudan kapağı bombeli yuvarlak şekilde elişi sandık yapımı

Büyük mukavva kutunun üst kısmındaki kapaklar ortadan birbirlerine Japon yapıştırıcısı ile yapıştırılır. Kapakların orta kısımları yapıştırıldıktan sonra, yan kısım kapakçıklar kesilerek çıkartılır.

Böylelikle iki yapıştırılmış kapak kapatılacağı zaman bombe şeklini alıp hafif bombeli tepe kısmı yüksek durur.

Kesilmiş olan el işi sandık yapımı çalışmasında kapakçıklardan resimde görüldüğü gibi sandık kapatma aparatları şekilleri çizilerek kesilir, ince uzun şekillerde, kesilmiş kapaklarda değerlendirilmiş olur.

Bu el işi çalışması, kesilmiş kapaklar farklı renklere boyanarak bir kenarda kuruması beklenir. Kutudan yapılmış sandık kapağının her iki yan kısımlarına şerit şeklinde fisto gibi ipler ince kumaşlar yapıştırılarak diğer ucu da sandığa yapıştırılır. 

Resimde görüldüğü gibi farklı renklerde kutudan yapılmış elişi sandık boyanarak, en son şerit halinde yapılarak boyanmış süsleme şeritleri de yapıştırılarak el işi çalışması sandık yapımı bitirilmiş olur.
Kutudan Sandık Yapımı

Kutudan Sandık Yapımı 4.5 5 Unknown Mukavva kutudan kapağı bombeli yuvarlak şekilde elişi sandık yapımı Büyük mukavva kutunun üst kısmındaki kapaklar ortadan birbirlerine J...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved