Atlama İpi Yapımı

 


Atlama İpi Yapımı
Çamaşır iplerinden ve keçeden ayarlanabilen sporcu atlama ipi yapımı

Sağlıklı yaşam için yapılan egzersizlerde ip atlama tekniği yaygın bir antrenman çeşididir. Vücudun formda kalmasını sağlar. Boksörler ringde dövüşe çıkmadan önce ip atlama ile antrenmanlar yaparlar. Bunlardan başka çocukların oyun oynamalarında döndürerek ipin üstünden atlamaları yaygındır.


Evlerde bulunan malzemelerle bir sporcu atlama ipi nasıl yapılır buyurun. Elişi çalışmasında kolaylıkla yapılabilecek bir uğraştır. Çocuklar için atlama ipinin uzunluğu seksen cm az olmamalıdır. Bu atlama ipinin modeli uzunluğa kısalığa göre ayarlama yapılabilmesidir. Halat ipler veya çamaşır iplerinden yararlanarak keçelerle bir ip yapımı gerçekleştirebilirsiniz. Keçeler atlama ipinin tutma kısımlarını oluşturacaktır.

Birden fazla atlama ipi yapabilirsiniz. İpin tutma kısımlarını oluşturacak olan keçeleri istediğiniz modellerde ikişer tane kesin. Kesmiş olduğunuz keçeleri iki tane üst üste koyarak dikiş makinesinden dikin içinden ip geçecek kadar boşluk bırakın. El işi atlama ipini mezura metre ile ölçerek uzunluğunun seksen cm az olmamasına dikkat edin. İpin her iki ucuna ikişer defa düğüm atmak için pay bırakın 15 cm uzunluk payı olsun. 

Atlama ipi için toplam doksan beş cm uzunlukta halatlardan veya çamaşır ipinden keseceksiniz. İpleri dikilmiş olan keçe el tutacaklarının boşluk bıraktığınız yerlerden geçirin. Her iki atlama ipinin uçlarını iki defa düğüm atarak keçeden çıkmasını önlemiş olun. Sporcu çocuklarınız için el işi oyuncak ip çalışması bitirilmiş olur.
Atlama İpi Yapımı
Atlama İpi Yapımı
Atlama İpi Yapımı

Atlama İpi Yapımı 4.5 5 Unknown Keçe ve ip ile atlama ipi yapımı resimli anlatımı... Çamaşır iplerinden ve keçeden ayarlanabilen sporcu atlama ipi yapımı Sağlıklı yaşam için yapılan egzersizlerde ip atlama tekniği yaygın bi...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved