Dantelden Peçete Halkası Yapımı

 


Dantelden Peçete Halkası Yapımı
Tığ işi kumaş kağıt peçete kıskacı tokası yapımı

Ziyafet sofralarının belkide eskilerde kalmış bir süsleme tarzı vardır. Kumaştan yapılmış peçeteler. Artın bu tarz peçetelerinin yerini kullanımı kolay desenli kağıt peçeteler aldı.

Bir yemek masasının görünümü en az sunulan yemekler kadar önemlidir. Hem göze hem de mideye hitap etmeli ki o masa bir yemek ziyafeti şölenine dönsün. 

Kumaştan peçeteler yemek masasına serilen masa örtüleri ile takım olurlardı.

Değişik şekillerde el işi süslemeli katlamalar yapılarak lüks lokantaları aratmayacak tarzda dekore edilirdi. Şimdiki zamanlarda da böyle günümüz koşullarında insanların kolaylıkla yapabildiği süslemeler yaratıcılıklarla şık masalar hazırlanıyor. Yemek masalarının da bir dekorasyon şekli vardır.

Kağıt veya kumaş peçete olsun bunlara şık birer tığ işi çalışması tokalar hazırlayarak sofralara değişiklik güzellik katmak mevcut. Örneğin beyaz örtülü ve yemek takımlarınız beyaz bunlara aynı renk dekoratif olarak peçeteler konulabilir. Kumaş yada kağıt peçetelerin tokaları tığ işi dantelden örülerek çok zarif kontrast bir görünüm elde edilebilir. Kırmızı dantel iplikleri ve çok kalın uçlu olmayacak biçimde tığ ile resimdeki gibi peçete tokalarını el işi örebilirsiniz. Dantel iplikle tığa zincirler çekilir on taneden az olmayacak.
Dantelden Peçete Halkası Yapımı
 Çekilen zincirler iki sıra işlendikten sonra başlangıç noktasından tekrar on taneden az sayıda olmayacak şekilde zincir çekilir iki sıra örülür. Bu şekilde üç tane zincir çekilerek peçete tokasının dantel çiçek modeli hazırlanmış olur. Bundan sonra el işi çalışmasında bu üç zincir şeklini zincir çekerek dolgu yapılarak yaprak modeli oluşturulur. Peçete kıskacının dantel örgü çiçek modelinde eksiltmeler ve artırmalar yapılarak üç tane yapraktan oluşan çiçek örülür. Böyle bir tane daha üçlü yaprak dantel modeli örülerek üst üste dikilir. 

Peçete kıskacının dantelden el işi çalışması bitirilmiş olur. Şimdi sırada tokanın arkasına işlenecek dantelden halkaya geldi. Bu dantel halka tokanın peçeteye takılmasını içinden peçeteyi geçirerek durmasını sağlayacak. On iki zincir çekilerek iki üç sıra işlenecek olan dantel şerit peçete tokasının çiçeğinin arkasına dikilir.el işi çalışması dantelden yapılmış peçete tokalar bitirilmiş olur.
Dantelden Peçete Halkası Yapımı
Dantelden Peçete Halkası Yapımı
Dantelden Peçete Halkası Yapımı

Dantelden Peçete Halkası Yapımı 4.5 5 Unknown Tığ işi kumaş kağıt peçete kıskacı tokası yapımı Ziyafet sofralarının belkide eskilerde kalmış bir süsleme tarzı vardır. Kumaştan yapıl...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved