Kürk Şapka Yapımı

 


Kürk Şapka Yapımı
Elişi Kürk Şapka Yapımı - Resimli Anlatım

Başı soğuk günlerde sıcak tutacak, bir el işi çalışması uygulaması. Tüylü kürk kumaşlara benzerliği ile dikkat çeken kumaşlardan gerekli olacak. Kürk tarzı tüylü kumaşın eni 15 cm boyu 65 cm ölçülerinde olacaktır. Dikiş payları için birer cm fazladan bırakılması uygun olur.

El işi kürk şapka yapımında yuvarlak tabak gerekli olacaktır. Kürk kumaşın üzerine tabak konularak şapkanın üst yuvarlak kısmı kesilir.


Kürklü şapkanın kenarlarının el işi yapılışı resimlerde verilmiştir. Uzun şeritler kesilir. Bunlar yuvarlak kesilmiş olan şapkanın şablonuna iğnelenerek dikilir. Kürk şapkanın iç kısmına pamuklu kumaştan yapılacak astar da aynı şekilde kesilip dikilerek, kürklü şapkanın iç kısmına dikilir. 

Aşağıdaki resimlerde, kürk kumaşından ve şapkanın astar yapımı için kullanılacak pamuklu kumaşın şablon kesimleri verilmiştir. Güzel ve şık bir şekilde el işi bir kürklü şapka yapılmış olur.
Kürk Şapka Yapımı
Kürk Şapka Yapımı
Kürk Şapka Yapımı
Kürk Şapka Yapımı

Kürk Şapka Yapımı 4.5 5 Unknown Elişi Kürk Şapka Yapımı - Resimli Anlatım Başı soğuk günlerde sıcak tutacak, bir el işi çalışması uygulaması. Tüylü kürk kumaşlara ben...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved