Tığ işi Çiçekli Örtü Modeli

 


Tığ işi Çiçekli Örtü Modeli
Tığ işi çiçekli runner masa örtüsü modeli anlatımlı yapımı

1.75 numara tığ şiş ile işlenecek olan runner masa örtüsünde aynı renkten iki farklı tonda yün iplik kullanılarak yapılacaktır. Çiçeklerin modelini oluşturmak için, 6 zincir çekilerek yuvarlak orta kısım oluşturulur. İkinci sırada halkanın üzerine çift (ikili) trabzan yaparak 15 dolgu (sık ) zincir işlenir.

Üçüncü sırada her iki zincirin üstüne 5 zincir sık iğne zincir çekerek halkayı büyütülür. Dördüncü sırada, her bir zincirin üstünü bir açık bir kapalı(dolgu) yaparak delikli piko modeli işlenir. 


Bu şekilde 3 sıra işlenir. Kenar kısımdaki yarım çiçek modeline geçmek için piko deseninin 4 zincirinde bir iki zincir çekilerek çiçek motifinin büyümesi sağlanır.

Son olarak yarım çiçek deseni işlenerek çiçekli modeller meydana getirilir. Runner masa örtüsünün uzunluğuna göre çiçek modelleri işlenerek, bir açık ve bir koyu tonlarda yan yana dikilir. Güzel ve zarif bir el işi örgü çalışması ile masa örtüsü işlenmiş olur.
Tığ işi Çiçekli Örtü Modeli Şemalı

Tığ işi Çiçekli Örtü Modeli 4.5 5 Unknown Tığ işi çiçekli runner masa örtüsü modeli anlatımlı yapımı 1.75 numara tığ şiş ile işlenecek olan runner masa örtüsü nde aynı renkten ik...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved