Cam Boyama Nasıl Yapılır?

 


Cam boyama nasıl yapılır? Resimli anlatımlı

Cam çalışmalarında, cam ve boyanın bir araya gelmesi ile eşsiz güzel sanat eserleri ortaya çıkar. Cam boyama elişleri teknik olarak belli bir yapım aşamalarına göre uygulanır. Cam boyama hobi işlerinde en çok çekinilen boyama yapılırken boyaların birbirine karışarak istenilen şekillerde çalışmalar yapılamamasıdır. Bundan dolayı bazı teknik püf noktaların bilinmesi gerekir. Bu şekilde hata payı ortadan kalkarak çok güzel cam boyamaları yapılabilir.

Cam boyama da ilk adım malzemelerin boya, fırça, kontür çizimi için gerekli olan kalemin olmasıdır. Ayrıca fırın, boyama yapılan eşyaların yıkarken boyaların akmaması için fırınlanması gerekir. Boyanacak cam yüzeyin temiz ve kuru olması lazımdır.


Boya yapılacak cam yüzeyin biraz ince numara zımpara kağıdı ile zımparalanır. Yüzey biraz pütürlü olmalıdır. Bu şekilde boya yapıldığı zaman boyanın akmasını engelleyerek tutar. Net çizimlere sahip desenler seçilir. 

Örneğin bir cam bardak boyanmak isteniliyorsa, desen objeden büyük olmamalıdır ve bardağın dış kısmı boyanacaktır. Bunun içinde deseni cam bardağın iç kısmına konulur. Kontür kalem ile dış kısımdan desenin bütün hatları çizgilerinin üzerinden gidilerek çizim yapılır. Kontür kalemi siyah renk olsun, böylelikle deseni boyarken boyaları tutmayı da sağlayarak kontrast renk oluşturur. 2 veya 5 saat deseni kurumaya bırakılır.

Desen çizimi kuruduktan sonra, ince uçlu fırça ile tek yönde vuruş darbeleri ile kontür çizimlerin içini boyanır. Boyama esnasında cam objeden boyaların akmaması için biraz yatık tutulması gerekir. Mümkünse altına bir kap konularak boyanın etrafa akarak bulaşmaması da sağlanabilir. Boyama esnasında cam boyalarda kabarcıklar oluştuğu zaman iğne yardımı ile bu kabarcıklar patlatılır. Boyanan objenin en az bir gün kuruması beklenir. Cam obje kuruduktan sonra önceden ısıtılıp ılık sıcaklığa getirilen fırın konulur. Obje ılık fırına konularak soğuyana kadar bekletilir.


Cam Boyama Nasıl Yapılır? 4.5 5 Unknown Cam boyama nasıl yapılır? Resimli anlatımlı Cam çalışmalarında, cam ve boyanın bir araya gelmesi ile eşsiz güzel sanat eserleri ortaya çık...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved