Taşlı Saat Kordonu Yapımı

 


Taşlı saat kordonu yapımı resimli anlatımlı 

Saat kordonları değiştirilebilme özelliği olan bir aksesuardır. Genellikle takılan saatlerin kordonları eskidiği zaman çıkartılıp yenisini takarak uzun bir müddet daha saatler kullanılır.

Bu yayında saatlerdeki deri veya metal kordon yerine kendinizin kolay bir şekilde yapabileceği taşlı zincirlerden saat kordonu yapımı verilmiştir. Pratik ve bitirildiği zaman güzel olacak bir el işi çalışmadır.

Taşlı zincirlerden istenilen ölçülerde şeritler kesilerek kordon yapımı için hazırlık yapılır. Yalnız hepsinin aynı ölçüde olması gerekir. 


Dörder taneden toplam 8 adet zincir karga burun yardımı ile kesilir. İstenilirse bileklik şeklinde bir kaç tur dolamalı kordon da yapılabilir, bunun için bilek ölçüsünün iki veya üç katı uzunlukta taşlı şeritler kesilmelidir.

Taşlı şeritlerde ucuna metal halka takma yeri olmadığı için, sekiz tane hazırlanmış olan şeritlerin uçlarındaki taşlı kısımların taşları çıkartılarak sadece metal yeri bırakılır. Buralara yuvarlak takı yapmak için kullanılan metaller takılarak saat kordonundaki demir çubuklara da aynı şekilde eklenip sabitlenir. Zincirlerin uçlarına bilezik ve kolyelere takılan kilit aparatları takılarak taşlı saat kordonu yapımı bitirilir.


Taşlı Saat Kordonu Yapımı 4.5 5 Unknown Taşlı saat kordonu yapımı resimli anlatımlı  Saat kordonları değiştirilebilme özelliği olan bir aksesuardır. Genellikle takılan saatleri...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved