Yün Şiş ile Tığ İşi Model Yapımı

 


Yün Şiş ile Tığ İşi Model Yapımı
Yün şişi ile tığ işi model yapımı resimli anlatımlı

Örgü işlenirken, yün şiş ile yapılacak modeller, tığ işlerine göre farklılık gösterir. Şimdi ki yayında, bir örgüde her ikisini de kullanma yolları gösterilecektir.

Örneğin biz kazak işlenişinde, etek kenarlarını lastik örgü yerine dantel şeklinde tığ işi yapılmak istenilebilir. Bu teknikle kolaylıkla uygulanabilecek bir model çalışması olur.

Örgü şişlerine dantel dilimleri için yedi ilmek atılır. İlmek atılırken birleşik olan iki yün şişten biri çıkartılarak bu yedi ilmekten ip geçirilip işlenir. İlk dilimli model işlendikten sonra, her model için yedi ilmek veya dantel diliminin genişliği ne kadar isteniyorsa, ona göre ilmekler atılarak dilim işlenip bir sonraki dilime geçirilir. Etek uçları lastik yerine tığ işi dilimli dantel ile işlenerek başlanan bir örgü modeli elde edilir. Dilimli dantellerin işlenmesinden sonra, yün örgü olarak beden kısmı örülmeye başlanır.

 

Yün Şiş ile Tığ İşi Model Yapımı 4.5 5 Unknown Yün şişi ile tığ işi model yapımı resimli anlatımlı Örgü işlenirken, yün şiş ile yapılacak modeller, tığ işlerine göre farklılık gösteri...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved