Zigzag Örgü Desenli Battaniye Modeli

 


Zigzag örgü desenli battaniye modeli yapımı resimli anlatımlı

Tığ şiş ile işlenecek olan örgü battaniye modelinde değişik renklerde yün ipler kullanılarak güzel bir çalışma meydana getirilebilir.

Battaniyenin ölçüsünde zincir çekilmesi ile örgüye başlanır. 4 numara tığ şiş kullanılır. Kare şeklindeki battaniyenin ebatları 1.40 x 1.40 olacaktır. Zincir çekilerek birince sıra bitirildikten sonra, ikinci sıraya geçildiği zaman, zigzag desenlerin genişliğini ayarlamak için zincir atılır. Örneğin on zincirlik bir genişlikte desen isteniyorsa o sayıda zincir yapılır ve tek trabzan yani birer defa ardışık şekilde tekli zincir işlenir.

On zincirden sonra zig zag desenin şeklini oluşturmak için, aynı ilmeğe 2 defa batıp çıkartılarak ikili trabzan işlenir. Böylelikle, desenin şekli verilmiş olunur. Devamı aynı şekilde on zincir ve aynı ilmeğe batıp çıkartılarak işlenecek ikili trabzandır. 

İki sıra zigzag modeli işlendikten sonra, satır başına geçilerek dalgalı (zigzag) desenlerin birbirine bağlantısı için, zincir çekimi işlenerek el işi battaniye modeli bitirilir. Örgü yapım aşamaları ayrıntılı olarak resimlerde verilmiştir.

Zigzag Örgü Desenli Battaniye Modeli 4.5 5 Unknown Zigzag örgü desenli battaniye modeli yapımı resimli anlatımlı Tığ şiş ile işlenecek olan örgü battaniye modeli nde değişik renklerde y...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved