Tığ işi Kurbağa Şeklinde Bere Modeli

 


Tığ işi kurbağa şeklinde yeşil bebek beresi modeli yapımı resimli anlatımlı

Hayvan şekillerinde bebek şapkaları duruşları ile çok tatlı bir görüntü sergilemektedirler. Baykuş, köpek, ayı veya değişik hayvanların yüzlerini bereye işleyerek oluşturulabilir. 


Bu yayında kurbağa şeklinde bebek beresi sunulacaktır. Altı ve on iki aylık bebekler için elişi bebek beresinin yapımında, dokuz zincir atılarak başlanır ve bir daire oluşturulur.

İkinci turda her zincir ikili sütun yapılacak şekilde çalışılır. Trabzanlar yapılırken, tığ kancaya ip dolayıp zincir çekildiğinde iki aşamada şişteki zincirler işlenilir. Berenin bitimi elli dört zincir ile son bulur. 

Bitim sayısına ulaşıldığı zaman, bebek beresinin iki yanından dokuz sıra azaltmalı olarak kulakçıklar işlenir. Yeşil kurbağa beresinin gözleri için, dört tane sekiz zincir atılarak başlanılıp, yirmi dört zincir sayısına ulaşana kadar artırmalı sık iğne işlenilerek oluşturulur. Yanaklar için ayrı renklerde, ikişer tane altı zincir çekilerek iki sıra artırmalı sık iğne örülür. Bereye dikilerek bitirir. Resimlerde gösterilmiştir.

Tığ işi Kurbağa Şeklinde Bere Modeli 4.5 5 Unknown Tığ işi kurbağa şeklinde yeşil bebek beresi modeli yapımı resimli anlatımlı Hayvan şekillerinde bebek şapkaları duruşları ile çok tatlı bi...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved