Çiçek Desenli Cam Boyama Yapımı

 


Çiçek desenli cam boyama modeli yapımı resimli anlatımlı

Cam boyama desenleri, her çeşit şekillerden yapılabilen bir çalışmadır. Renksiz, sade düz cam objeleri değişik resimler çizerek boyayıp, bambaşka bir görünüme çevrilebilir.


Bu yayında, cam kavanoza çiçek deseni çizilip boyanarak çok güzel bir şekilde süsleme yapılması veriliyor. Kavanoz boyama yapılmadan önce iyice temizlenerek, kuruması beklenir. Üzerinde kir, yağ, toz bulunmamalıdır.

İlk olarak çizim yapıldığında hafif kabartma özelliğini veren ve cam boyaların desen çizgisinden dışarı taşmasını önlemeye yarayan kontur ile çiçek deseni çizilerek kuruması beklenilir.

Boyama yapmak için, ince uçlu boya fırçası ile cam boyaya çok batırmayacak şekilde, uç kısımları boyaya temas ettirilerek kontur çizimlerin iç kısımları boyanır. 

Fırçanın hareketi boyarken aynı yönde olmalıdır. Bu şekilde cam boyama dalgalı şekilde olmaz. Çiçek desenin yaprak kısımlarının boyaması bitirildikten sonra, kuruması beklenir. İkinci turda elişi cam boyamadaki çiçek desenin tomurcukları yapılarak çalışma tamamlanır. 


Çiçek Desenli Cam Boyama Yapımı 4.5 5 Unknown Çiçek desenli cam boyama modeli yapımı resimli anlatımlı Cam boyama desenleri, her çeşit şekillerden yapılabilen bir çalışmadır. Renksiz, ...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved