Pasta Kağıtlarından Kapı Süsü Yapma

 


Pasta Kağıtlarından Elişi Kapı Süsü Yapımı

Beyaz tek kişilik kullanmak için özellikle misafirlere ikram ederken kullandığımız pasta kağıt tabaklarını güzel bir şekilde kapı süsü yapımı için kullanabiliriz.

Bir tane yuvarlak çember (eğer yoksa geniş büyük kasnak ta aynı işi görür.), Bol sayıda tahminen 2-3 paket pasta kağıdı (marketlerde ucuz şekilde paketler halinde satılıyor), dantel (mümkünse geniş ende ve naylon veya saten cinsinden olanı makbul olur.), yapıştırıcı ve yağlı kağıt evet yanlış duymadınız fırınlarda yemek pasta börek pişirmede kullanılan bildiğimiz yağlı kağıt olacak.
Çemberin dış kenarından başlayarak kağıtları yapıştırmaya başlayacaksınız. İçe doğru gidildikçe her yapışacak kağıt bir önceki kağıdın üstüne yapıştırılacak. Onun için de çemberin ortasının boş kalmasının bir sakıncası olmaz. Desteği kağıtlar birbirine veriyor zaten ama siz derseniz ben işimi sağlama alayım. O zaman çemberi de bir daireden kesilmiş mukavva kartona yapıştırırsınız. Orta kısım boş kalmaz o zaman.
Pasta kağıtlarını yapıştırma işlemi bitince sıra geldi çiçeğin orta kısmını yapmaya; yağlı kağıdı alarak ortasına yapıştırıcıyı sürerek danteli yapıştırmaya başlayın. Yuvarlaya yuvarlaya yapıştırarak çiçeğin orta kısmını oluşturmuş oldunuz yani tomurcuk kısmını.

Bu tomurcuğu pasta kağıtlarının tam ortasına yapıştırarak işlemi bitiriyoruz ve kapı süsümüz hazır.

Pasta Kağıtlarından Kapı Süsü Yapma 4.5 5 Unknown Pasta Kağıtlarından Elişi Kapı Süsü Yapımı Beyaz tek kişilik kullanmak için özellikle misafirlere ikram ederken kulland ı ğımız pasta ka...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved