Boncuklarla Süs Topları Süsleme

 


Boncuklarla Süsleme
Boncuklarla süslemeler de sınır yoktur. Hayal gücünüz neyi istiyorsa yapabilirsiniz. Boncuk çeşitlerinden tahta veya plastik istediğinizi kullanabilirsiniz. Öyle bir tasarım ki, şimdi size anlatacağım süslemeler normal ipe dizilip işlenen veya işte tele dizip kolye, küpe bileklik yapımından çok çok farklı bir çalışma şekli.

Böyle pencereler asılan veya evde uygun yerlere asılan süs topları vardır. Hıristiyanlar, Noel kutlamalarında Noel ağacına takarlar. Bu sisler şimdiler tarz ve mekan değişikliği ile pencerelere asılıyor veya odalara süs olarak takılıyor. isteyen balkonuna bahçesine de asabilir.
Size ayrıca önemli bir bilgi bu tip renkli veya kristal taşlarla süsleyerek bahçeniz ve balkonunuz için Feng Shui süslemesi olarak da kullanabilirsiniz. Bu tarz da ışıltılı nesneler Feng Shui teorisine göre kötü enerjileri evinizden uzaklaştırmakta çok yardımcı oluyor. Feng Shui Rüzgar ve Su faktörüne göre uygulanan Çin Astrolojisinin mekanlar için eşya uygulaması dalıdır. Ve mekandaki enerjiyi dengeleme biçimidir. 

Aynı şekilde pencerenizden dışarı baktığınızda , karşınızda başka evlerin hoş olmayan kötü manzaraları varsa veya çatıları sizin evinize dik geliyorsa bu kötü enerji demektir. Onun içinde bu süslemelerden pencerenize asabilirsiniz. 


Şimdi yapılışına bakalım, Burada önemli bir not ekleyeceğim. Diyelim ki böyle süs toplarınız yok evinizde hiç üzülmeyin size en kolayından yapabileceğiniz top gazete kağıtlarının birbirinin içine geçirerek buruşturun Ve kalın koli bandıyla bantlayın .Şöyle kağıt topunuzun çapı yani en geniş yeri 20 cm civarı olsun yeterli. İsterseniz bunu boyayabilirsiniz. İsterseniz tek renk bir kağıtla da kaplayabilirsiniz.

Burada kağıttan topu boyamanızın sebebi boncukların arasından güzel görüntü vermesi için boyayın diyorum. İlk örneğimiz tahta boncuklarla süslemesi yapılmış süs topumuz. Bu süs topu masa üstü bir aparata takılmış bu şekilde büfelerinize salonlarınızın yemek masalarına veya fiskos masalarına sehpalara koyabilirsiniz. Resme baktığınız zaman çok harika görünüyor.


Hepsini yani bütün boncukları kalın olta ipleri satılır misina denir. Takı satan dükkanlarda bulunur. Onunla boncukları geçireceğiz.

1.İşlem: Önce çalışmaya kürenin tepesinden başlıyoruz. İlk oraya 7 sıra yeşilli yuvarlak tahta boncukları geçirip sonra uzun sarı metal boncuk dizerek yuvarlaklığı bu şekilde boncukları düzerek tamamlıyoruz.

2. İşlem: Yukarıdaki boncuk dizilişlerinde koyduğumuz sarı metal boncuklardan tahminen 4 tane dizmiş olmalıyız. Her bir sarı boncuktan çift sıra aşağıya doğru olta iplerinden sarı metal boncuk takarak kürenin aşağısına kadar sarkıtıyoruz. Resim de de görüldüğü gibi Her bir sarı metal boncuğun bulunduğu yerden böyle süslemeleri yapın. Önce metal boncukların işi tamamlansın. Son olarak isterseniz sarı metal boncukların ucuna tekrar boncuk süslemesi yapabilirsiniz.

3.İşlem: Yuvarlak tahta boncukları 10 sıra olta ipine geçireceğiz. Bu 10 tane ip sarı metal boncukların başlangıcından başlayarak 10 adet sarı metal boncuğa olta ipi bağlanarak yapılıyor yuvarlak metal boncukların iplerini takip ederseniz iki sarı metal boncuğun arasında bir ucu sarı metal boncukların baştan 10 tanesine bağlı bitim ucu da karşı taraftaki sarı metal boncukların son 10 tanesine bağlı bu şekilde bütün yuvarlak topun etrafını olta ipleriyle bağlayarak ve boncukları geçirerek süslemeyi tamamlayın.

4. İşlem: Şimdi geldik uzun yeşil tahta boncukların dizilişine gene aynı 3. işlemdeki gibi ama yuvarlak boncukların üstünden geçecek şekilde dizeceksiniz. İşlem aynı fakat bu uzun tahta boncuklar 6 sıra olacak.


Boncuklarla Süs Topları Süsleme 4.5 5 Unknown Boncuklarla süslemeler de sınır yoktur. Hayal gücünüz neyi istiyorsa yapabilirsiniz. Boncuk çeşitlerinden tahta veya plastik istediğinizi ...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved