Keçeden Ayçiçeği Yapımı

 


Keçeden Ayçiçeği Yapımı - Resimli Anlatım
Keçeden el işi çiçekler yaparak vazolarımızı süsleyelim. Hazır çiçekler yapma olanlar çok pahalı malumunuz şöyle vazoyu dolduracak kadar yapma çiçek alacak olsak dünya bir para.

O zaman bizde keçelerden çiçekler yapalım ve masraftan kurtulalım.

Örneğin farklılık yapalım vazo süs çiçeklerini ayçiçeği modeli yapalım.


Gerekli Malzemeler: Sarı ve siyah keçe kumaş, siyah boncuklar, sarı etamin ipliği, siyah küçük boncuklar ve kalın tel.

Yapılışı: Sarı keçe kumaşları resimde gördüğünüz gibi kesin. Bunlar ayçiçeğinin yaprakları olacak. Uçlarından kıvırarak elde dikin kestiğiniz yapraklar kıvrılmış şekline girsin.

Keçeden Ayçiçeği Yapımı
Bu kıvırarak diktiğiniz sarı yaprakları yuvarlak keçeden kestiğiniz kumaşın kenarlarına elde dikin.
Keçeden Ayçiçeği Yapımı
Siyah dikiş ipliğine siyah boncuklar geçirerek tek tek sarı yapraklara işleyin yaprakların damarlarını yapmış olacaksınız.

Ayrı siyah renk keçe kumaşa, bu siyah keçe kumaşın ölçüsü sarı yuvarlak keçenin ölçüsünde olacak .Bardağı ters çevirerek kumaşı keserseniz yuvarlak şekil düzgün olur. Siyah keçe kumaşın üzerine sarı iplikle kare dikişler yapacağız. Bu kare dikişlerin yapılışı şöyle; ilk olarak enine dikin elde, sonra boyuna dikerek kare dikiş şeklini elde edersiniz. Sonra siyah iplikle her karenin içine siyah boncuk dikin.

Diktiğiniz siyah keçeyi ayçiçeğinin sarı yuvarlak iç tarafına dikin. Son olarak telleri de arka tarafından taktığınız zaman ayçiçeğiniz hazır.

İsterseniz bu ayçiçeğinizin şeklini daha büyük yaparak orta kısmına iki kumaşın arasına elyaf koyarak süs yastığı da yapabilirsiniz.


Keçeden Ayçiçeği Yapımı 4.5 5 Unknown Keçeden el işi çiçekler yaparak vazolarımızı süsleyelim. Hazır çiçekler yapma olanlar çok pahalı malumunuz şöyle vazoyu dolduracak kadar y...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved