Pasta Kağıtlarından Karanfil Yapımı

 


Pasta Kağıtlarından Karanfil Yapımı
Pasta Kağıtlarından Elişi Karanfil Yapımı

Elişi Karanfil yapımında, tek kişilik pasta kağıtlardan kullanmak çok uygun olur. Küçük renkli pasta kağıtlarını kenar kısımlarının tırtıklı olması karanfil çiçeğinin şekline benzer.

El işi karanfil çiçeği görünüşü güzel ve şık durur. Şimdi o kağıtlarla karanfil yapacağız. 

Renkli pasta kağıtlarının tabanlarının ortalarından delik açın. Bu delikler karanfilin telden yapılmış sap kısımları için kullanılacaktır.
Pasta Kağıtlarından Karanfil Yapımı 2
Her bir tele 3 tane pasta kalıp kağıtlarından geçirilir. En son telin baş uç kısmını kıvırın çiçeklerin düşmemesi için, silikon tabancasıyla veya uhu ile, kağıtların alt kısımlarını kıvırarak tele yapıştırılır. Sırayla her bir kalıbı alt alta gelecek şekilde aynı işlem yapılır. Kıvırın ve yapıştırın. Her daldaki 3 adet pasta kalıbını bu şekilde yaparak karanfil haline getireceksiniz.

Son işlemde yeşil kurdele ile tel sapları sarmak olacak. Yeşil fon kağıdından (kitapçılarda renkli karton diye de satılır.) dallara yaprakta yapılıp  onları  yapıştırılabilir. El işi karanfiller hazır ve vazolarda yerlerini bekliyorlar. Çok sayıda yaparsanız görünüm daha zengin olacaktır.

Pasta Kağıtlarından Karanfil Yapımı 4.5 5 Unknown Pasta Kağıtlarından Elişi Karanfil Yapımı Elişi Karanfil yapımında, tek kişilik pasta kağıtlardan kullanmak çok uygun olur. Küçük renkli ...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved