Plastik Kaşıklardan Çerçeve Yapımı

 


Plastik Kaşıklardan Çerçeve Yapımı

Plastik Kaşıklardan Elişi Ayna Çerçevesi Yapımı - Resimli Anlatım

Marketlerde satılan plastik eşyalardan kaşıklar sadece pikniklerde, gezilerde sadece işimize yaramıyor. Çok farklı bir tasarımla aynalarınıza çerçevede yapmanız mümkün. Hem çok şık hem de farklı dikkat çekici bir dizaynı var.


Gerekli malzemeler bolca tahta kaşık ( paket halinde satılır fiyatları ucuz.), Sıcak silikon yapıştırıcı, Yapacağınız şekle göre ister yuvarlar, ister kare veya dikdörtgen olabilir. Mukavva kutulardan şablon keseceksiniz. Kaşıklarınızı bu kağıda yapıştıracaksınız. Ortasını boş bırakacaksınız. Boş bırakılan yere ayna yapıştırılacak.

1.İşlem. kaşıkları saplarından ayırın . Tersine büktüğünüz zaman kolayca kırılırlar zaten. Şablon kağıdınızın ortasını ayna yapıştırılacak yeri çizin ve o bölgeyi ayırın. Çizdiğiniz çizginin kenar kısımlarına yani dışına kaşıkları yapıştıracaksınız. Çizdiğiniz çizimin üstüne tekrar bir önce şablon çizin ve yapıştırın. Orta kısım biraz yukarıda kalacak. Orta kısımdan kenarlara doğru hafif meyil olacak. Yani yapıştırılacak ayna dışa çıkık duracak kenarlarına yapıştırılacak kaşıklar biraz geri planda duracak.


2.İşlem : Dıştan içe doğru sırayla kesmiş olduğunuz kağıt kaşıkları tek tek önce silikon yapıştırıcıyı sürerek yapıştırın. Önce en dış kenar, birinci sıra bitince ikinci sıraya başlayarak yapıştırma işlemini devam edeceksiniz. En son bütün kağıdı kaşıklarla yapıştırıp doldurduktan sonra. Sıra geldi boyamaya.

3. İşlem : Boyamalarda bir tonlama olacak. İçten dışa doğru koyu renkten açık renge bir boyama yapılacak. Boyanızın cinsi yağlı boya olabilir veya su bazlı akrilik boya olabilir. Boyayacağınız rengin 2 renk tonunu alın ya da tek renk alarak suyla rengin tonunu aşın. Yalnız bu dediğim suyla rengin tonunu açma su bazlı akrilik boyalarda olur. Yağlı boya da bunu yapamazsınız. Yağlı boya kullanmak isterseniz eğer, açık ve koyu renk olmak üzere 2 renk alacaksınız. 
4. İşlem: Boyamadan önce hangi renge boyayacaksanız ilk sprey boyayla komple o renge boyayın. Kuruduktan sonra kalın uçlu fırçayla aynı rengin farklı tonlarını 2. kat olarak boyayın ve en son aynanızı yapıştırın.

Plastik Kaşıklardan Çerçeve Yapımı 4.5 5 Unknown Plastik Kaşıklardan Elişi Ayna Çerçevesi Yapımı - Resimli Anlatım Marketlerde satılan plastik eşyalardan kaşıklar sadece pikniklerde, gez...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved