Patronlu Etek Modelleri

 



Patronlu Etek Modelleri

Kendinizde bazı etek modellerini dikerken patronu kendiniz çıkartabilirsiniz. Bu hem de çok kolay bir işlemdir. Size resimlerle çizilmiş patronlarını da veriyorum. Bunlara bakarak belinizin ölçüsünü ve etek boyunun istediğinizde boyda alarak eteğinizi dikebilirsiniz.

1.Resim:Yuvarlak arkadan tek dikişle dikilen boyu diz hizasında olan bir etek türüdür. Kumaşı 2 ye katlayarak yuvarlak olarak kesilen çizimde de gösterildiği şekilde tek parça etek modelidir. Volanlı kısa etek modelidir.Bel ölçünüzü alarak 2 cm dikiş payı bırakarak dikimi yapacaksınız. Bel için ayrı belinizin ölçüsünde kumaş keserek bitmiş hali 4 cm olacak – 8 cm lik kumaş keseceksiniz ve ikiye katlayıp belinize dikeceksiniz. Önce bir kenarı dikin sonra katladığınız tarafı gizli dikiş veya makine dikişi çekerek dikebilirsiniz. Ve eteğin dikiş bölümünden 15 cm lik fermuar boşluğu bırakın ve fermuarınızı da dikin.
2.Resim: Bu etek modelinde ön etek parçasıyla arka etek parçasını ayrı ayrı keseceksiniz. Bel ölçünüzü alın ve ön parça için kumaşı ikiye katlayarak volanlı yani daire şeklinde ön parçayı kesin ve ön parçanın boyu arka parçaya göre daha kısa olacak mesela ön etek boyu 35 cm ise arka etek boyu 55 cm den az olmayacak. En az 20 cm iki etek boyu arasında uzunluk farkı olacak. Bel ölçüleri ön ve arka etek parçasında aynı olacak ve gene bel kemerini ayrı kesip 1. resimde tarif ettiğim şekilde bel kemerini kesip dikeceksiniz. Etekleri ayrı ayrı kumaşları ikiye katlayarak keseceksiniz. Bu eteğin fermuar yeri sol taraftaki dikiş yerinden olacak.

3.Resim: Bu etek modelimiz 1. etek modeline benziyor ama boy diz altı ve çok volanlı değil ayrıca arka bel ölçüsü ile ön bel ölçünüz farklı yani ön bel ölçünüzü almak için belinizin sağ tarafına mezureyi koyup önden göbeği de içine alarak belin sol tarafına kadar ölçeceksiniz. Bu ön etek için kesilecek bel ölçüsü arka etek için bel ölçüsü almak bu sefer mezureyi belinizin arka kısmında sağdan sola doğru koyup alacaksınız. Burada dikkat ettiyseniz ön belinizin ölçüsü arka belinizin ölçüsünden daha geniştir. Aynı şekilde bel kemer kısmını yukarıda anlattığım şekilde dikeceksiniz eteğinizi diktikten sonra kemer takılacak yani dikilecek.Bu etekte de fermuar yeri sol tarafta olacak.

4. Resim; Bu resimdeki etek patronu 1. resimdeki etek patronu ile aynı fakat etek boyunda farklılık var.

Patronlu Etek Modelleri 4.5 5 Unknown Kendinizde bazı etek modelleri ni dikerken patronu kendiniz çıkartabilirsiniz. Bu hem de çok kolay bir işlemdir. Size resimlerle ...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved