Bluzu Erkek Gömleği ile Süsleme

 


Askılı Bluzu Erkek Gömleği ile Süsleme
Askılı sade bluzlunuzu farklı başka giysilerden yapacağınız çalışmalar ile de süslemeler yapabilirsiniz.

Kullanılmayan bir erkek gömleğinden keseceğiniz parçalarla yapacağınız fırfırları askılı bluzlarınıza diktiğiniz zaman siz de çok şaşıracaksınız.

Askılı bluzunuz aynı mağazalarda satılan ve özellikle bu yazın modası olan süslemeli işlemeli askılı bluzlardan bir farkı olmayacak ve bu arada ev de kullanılmayan giysilerde değerlenerek kalabalıktan kurtulmuş olursunuz.

Niçin kalabalıktan kurtulursunuz? Biz de yani hemen hemen her evde bir adet vardır. Bu giydiğimiz giysiler için olsun kullanıp artık bir kenara koyduğumuz ev eşyaları için olsun, bir kenarda dursun ilerde lazım olur.


Ne zararı var ki sana , gibi düşüncelerden dolayı evlerimiz kalabalık eşyalardan geçilmez.

Atmaya da kıyamayız tabii bu arada..

O zaman ger dönüşüm olarak farklı şeylerde kullanarak değerlendirin ve giysi kalabalığından da böylelikle kurtulmuş olursunuz.

Gömleğin arka sırt kısmından enlemesine 3 tane enleri 16 cm uzunlukta olan parça şeritler kesin.Bunları makine de dikişi ayarını geniş ayar kısmına getirerek dikin.Bu dikiş büzgü ve fırfır yapımında kullanılan bol makine dikişidir.

Askılı Bluzu Erkek Gömleği ile Süsleme

Dikerken birlikte kumaş kıvrılmaya büzülmeye başlar.Daha da büzülmesini istiyorsanız elinizle dikmiş olduğunuz dikişin yanlarından ipleri çekerek büzülmelerini sağlayın.

Bu şekilde 3 tane fırfırlı kumaş hazırladıktan sonra bu kumaşlar bluzun ön yaka kısmına ortalamalı bir şekilde dikilecektir. Üst üste gelecek şekilde olacaktır.

Bu 3 tane fırfırlı kumaşı askılı bluzunuzun ön yaka kısmına diktikten sonra geri kalan yakanın kısımları için ev askılar için eni 5 cm geçmeyecek şekilde fırfırlı büzgülü kumaş şeridi hazırlayın.

Askılı Bluzu Erkek Gömleği ile Süsleme

Son büzgülü kumaş şeridi hazırlamak için erkek gömleğinden eni 8 cm uzunlukta olacak şekilde kumaş parçaları kesin ve askılı bluzunuzun ön kısmına dikmiş olduğunuz fırfırlı süsleme kumaşlarından arta kalan kısımları bluzun askıları ve arka yakayı ölçerek bu ölçüm kaç cm çıkmışsa bu uzunluğunun 2 katı kadar fırfırlı kumaş yapmak için uzunluk olacak. 8 cm kumaşın 5 cm bitmiş hali olacak, kumaşın kenar kıvrımları için her iki yandan 1.5 cm kıvırma payı olacak şekilde 8 cm kesilmelidir.

Fırfırlı kumaş şeridi de yaptıktan sonra tam 5cm kumaşın ortasından makinede dikiş çekerek bluzun geri kalan süsleme dikilmemiş yaka ve askı kısımlarına dikin.
Bluzu Erkek Gömleği ile Süsleme 4.5 5 Unknown Askılı sade bluzlunuzu farklı başka giysilerden yapacağınız çalışmalar ile de süslemeler yapabilirsiniz. Kullanılmayan bir erkek gömleği...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved