Tığ İşi Matruşka Örgü Sepet Yapımı

 


Tığ İşi Matruşka Sepet Örümü
Tığ İşi İç İçe Geçmeli Örgü Sepet Yapımı

Hollandalıların matruşka; iç içe geçmeli bebek modellerinden sonra şimdi de biz iç içe geçmeli tığ ile örülmeli matruşka sepet yapalım.

Farklı renklerde yün iplikleri ve kalın yün iplik işlemek için kullanılan tığ lazım olacak.

Matruşka sepet örgüsüne, tığa zincir çekerek modelin orta kısmından başlayarak başlanacak 10 zincirden az olmayacak şekilde tığ ile zincir çekilip iki uç birleştirilerek tığı zincire başlama noktasına batırarak ve tığa ip dolayarak üç ilmek birden çekilerek orta yuvarlak daire oluşturulur.

Bu orta yuvarlak dairenin etrafı sık iğne modeli işlenerek doldurulur, sık iğne modeli tığda şöyle yapılır; tığ zincire batırılır tığda ki ilmek sayısı 2 olur ve bir ip dolanarak tığda ki ilmek sayısı 3 olur bu boş dolana ip tığda ki diğer iki ilmeğin içinden geçirilerek tek ilmeğe düşürülür ve bu şekilde yuvarlak örülerek büyütülür.

Sepetin alt zemin yuvarlak kısmı örülünce sıra gelir yan kısımlara; bunun için yuvarlak alt kısım örülmesi bitirildikten sonra ilmekler kesilir ve ip kopartılır.Örmeye yeniden örmüş olduğunuz alt zemin yuvarlak parçanın kenar kısımlardan ilmek alarak bata çıka yukarıdaki anlatılan doldurma tekniği ile sepetin yan kısımları da örülmüş olur.Bu şekilde istenilen ölçüye geldikten sonra örme işlemi bitirilir. 
Her örülecek sepet bir öncekinden küçük boy olacak ve buna göre başlangıç ilmek sayısını her sepeti örerken sayısını küçülterek öreceksiniz.

Tığ İşi Matruşka Örgü Sepet Yapımı 4.5 5 Unknown Tığ İşi İç İçe Geçmeli Örgü Sepet Yapımı Hollandalıların matruşka; iç içe geçmeli bebek modellerinden sonra şimdi de biz iç içe geç...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved