Keçe Kumaş Boyama

 


Keçe Kumaş Boyama
Keçe kumaştan desenli bardak altlığı yapımı ve boyama - Keçe nasıl boyanır?

Sentetik keçe bardak altlığı yapımı için kullanılışlı bir kumaş türüdür. Suyu süper bir şekilde emiyor. Cam bardaklardan yoğunlaşarak akan su damlalarını çabucak sünger gibi içine çekiyor. 


Keçe kumaşın kalınlığı iki mm altında ince olmamalıdır. İnce keçe kumaşlardan yapılan bardak altlıkları suyu çekmez.

Bardak altlıklarını yuvarlak şekilde kesmenin kolay bir yolu vardır. Keçe kumaşını ikiye katlayın. 

Büyük D harfi şeklinde keserek yuvarlak şekilde bardak altlıkları hazır olur. Keçe kumaşın iki mm kalınlıkta olmasının bir nedeni de çay fincanlarının sıcaklığını izole edip masaya geçirmediği için yararı olur. Keçe kumaştan yapılmış bardak altlıklarını boyamak için önce şablon çıkarılmalıdır. 

Bu el işi çalışmasında Fransız desenlerinden yararlanılarak bir şablon oluşturulmuştur. Siz bir kalın kağıda istediğiniz deseni çizerek şablon hazırlayın. Bu çizilen deseni keserek ortaya delikli şekilde modelin çıkmasını sağlayın. Keçeden kesilmiş bardak altlığının üzerine desen kağıdını koyun. İstediğiniz renkte akrilik boya ile el işi boyayarak güzel bir çalışma hazırlamış olacaksınız. Çok güzel sehpalara masalara dekoratif örneği olarak dekorasyon amaçlıda kullanabilirsiniz.
Keçe Kumaş Boyama
Keçe Kumaş Boyama

Keçe Kumaş Boyama 4.5 5 Unknown Keçe kumaştan desenli bardak altlığı yapımı ve boyama - Keçe nasıl boyanır? Sentetik keçe bardak altlığı yapımı için kullanılışlı bir ku...

1 yorum:

Ozgedesign dedi ki...

Akrilik boya keçe kumaştan cikmiyor mu ? Polyester için almistim ben ama keceye onu denesem olur mu ki :) ?

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved