Oyuncak Dinazor Yapımı

 


Oyuncak dinazor yapımı resimli anlatımlı

Çocukların oynamaları için kolay ve pratik bir şekilde yapılabilecek oyuncak dinazor modeli. 


Dinazorun şablon çizimini bakarak kolay bir şekilde çizilebilir. İki kat kumaşın üzerine kalıp konularak çizilir ve yanlardan bir cm dikiş payı bırakılarak kesilir.

Elişi oyuncak dinazor yapımında sırt kısmında olacak çıkıntılar için şeritler halinde kumaşlar kesilir. Ters yüzleri birbirine gelecek şekilde kesilen dinazor'un gövde kalıpları üst üste konulur, şeritler halinde kesilmiş olan dilimler ikiye katlanarak bu kumaşların ön yüz kısmından araya eklenir ve iğne ile tutturulur.

Makine dikişi çekilir. Bir taraf dikilmeyip açık bırakılır. Buradan kalem yardımı ile kumaşın doğru yüzüne çevrilir ( yaka çevirme şeklinde ) ve içine elyaf konularak oyuncak dinazor şişirilir. Açık bırakılan yer elde gizli dikiş ile dikilerek kapatılır. Oyuncak dinazorıın yapımı bu şekilde bitirilir. Bu oyuncak yapımı çalışmasını okul öncesi elişi uygulamalarında da yapılabilir.

Oyuncak Dinazor Yapımı 4.5 5 Unknown Oyuncak dinazor yapımı resimli anlatımlı Çocukların oynamaları için kolay ve pratik bir şekilde yapılabilecek oyuncak dinazor modeli.  ...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved