Tunik Yaka Yapımı

 


Tunik yakası yapımı resimli anlatımlı
Yırtmaçlı tunik yaka yapımı. Tunik dikimlerinde yaka kalıbını (patron-şablon) hazırlamak için, tunik patronunun yaka kısmından tekrar bir ayrı yaka yapmak için kalıp çıkartılır. 


Ön ve arka yaka şablonları çıkartılarak kumaş üzerine konulup yanlardan kıvırma payları için 2 cm fazlalık bırakılarak kesilir.

Resimlerde görüldüğü gibi, arka ve ön yaka parçaları ilk önce birbirlerine eklenerek tuniğe iğnelenir. Dikişi iyi olan kişiler, teyel dikişi yapmadan üzerinde iğne varken yakayı giysiye dikebilir. Eğer dikişe yeni başlanmış ise, hata yapılmaması için teyel yapıldıktan sonra makinede dikilmelidir. 

Yaka ve tunik kumaşlarının ters tarafları birbirine bakacak şekilde dikiş yapılmalıdır. İkinci adımda tuniğin ters tarafına dikilmiş olan yaka ön yüze çevrilir ve kenarları iğnelenip teyel dikişi yapılarak düzgün bir şekilde makine dikişi çekilir ve tunik yaka yapımı bitirilir.

Tunik Yaka Yapımı 4.5 5 Unknown Tunik yakası yapımı resimli anlatımlı Yırtmaçlı tunik yaka yapımı. Tunik dikimlerinde yaka kalıbını (patron-şablon) hazırlamak için, tunik...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved