Tığ işi Çiçekli Bebek Beresi Modeli

 


Tığ işi renkli çiçekli bebek beresi modeli yapımı 

Bebekler için değişik renklerde yün veya pamuklu iplikler ile örgü yapılacak olan renkli bere modelleri. 3 numaralı tığ çengel ile işlenir. 

Başlangıç olarak 11 zincir atılır ve zincirlerin başlangıcından birleştirilerek daire oluşturulur. İki sıra sık iğne işlemesi ile işlenir.

Üçüncü sırada, her iki sık iğne işlenmiş zincirde bir tekli trabzan yapılır. 9 sıra artırmalı tekli, ikili, üçlü trabzanlar uygulanır. Çiçek motifleri ayrı olarak işlenir. Çiçekler için, sekiz zincir atılır, daire oluşturulur ve sık işleme uygulanır. 

Üçüncü sırada, sekiz ilmek on altı zincir sayısına çıkartılarak işlenir. 12 tane çiçek motifi işlenir ve birbirine zincir çekilerek birleştirilir. Çiçek motifleri yuvarlak şekilde berenin işlemeye devam edilen yerinden zincir çekilerek eklenir. Böylelikle bere işlemesinde çiçekli kısım bitirilir. Tekrar trabzanlar atılarak örülmeye devam edilir. Yarım çiçek modelleri yapılır. 62 zincir sayısı ile bere bitirilir.

Tığ işi Çiçekli Bebek Beresi Modeli 4.5 5 Unknown Tığ işi renkli çiçekli bebek beresi modeli yapımı  Bebekler için değişik renklerde yün veya pamuklu iplikler ile örgü yapılacak olan ren...

Hiç yorum yok:

Copyright © Elişi Çalışmaları. All Rights Reserved